PRVI DELOVNI DAN

Kaj je v novi službi počel šef KPK Boris Štefanec?

Objavljeno 01. april 2014 17.36 | Posodobljeno 01. april 2014 17.38 | Piše: Pia Jagodič

Gotovo tudi vas zanima, kaj je na svoj prvi delovni dan počel novi predsednik Komisije za preprečevanje korupcije.

Danes je bil za Štefaneca prvi delovni dan v novi službi.

LJUBLJANA – Je novi predsednik KPK Boris Štefanec 'šprical' že svoj prvi delovni dan? Kot kaže, ne. Čeprav nam ob obisku sedeža KPK na Dunajski cesti v Ljubljani niso znali povedati, ali je Štefanec na svojem delovnem mestu, je njegova predstavnica za stike z javnostjo v telefonskem pogovoru nato potrdila, da je bil v službi.

Niso želeli dati izjav

Danes je bilo na sedežu KPK nemogoče govoriti tudi s kom izmed »primernih oseb«, je povedala receptorka, ki nas je sprejela pred dvigalom. Ob prihodu v stavbo se je treba najprej najaviti pri varnostnici/receptorki pred dvigali, ki pokliče v deveto nadstropje in preveri, ali je mogoč obisk KPK. Po nekajminutnem čakanju v veži je prišla receptorka Katarina, ki je povedala, da obisk KPK danes ni mogoč, ker ni primernih oseb, s katerimi bi lahko govorili.

Na vprašanje, ali je Boris Štefanec danes v službi, je obotavljajoče dejala, da ona ni pristojna za podajanje izjav. Pri istem stavku je vztrajala tudi, ko smo jo vprašali, ali je Štefanec danes prišel v službo in ali je odsoten samo trenutno ali že ves dan. »Poglejte, jaz res nisem pristojna za dajanje izjav. Obrnite se na stike z javnostjo, pa vam bodo odgovorili.«

Mimo vratarke

Pooblaščenka za stike z javnostjo Nina Wabra Jakič nam je nato po telefonu potrdila, da je Štefanec danes že v službi in na svojem delovnem mestu. »Ja, je bil. On je normalno s 1. 4. nastopil svoj položaj.« Ure, kdaj točno je prišel v službo, pa ne pozna: »Ure vam ne znam povedati, ker nisem natančno spremljala, kdaj je prišel.« Zakaj nas danes na KPK niso mogli sprejeti? »Danes je zelo zaposlen, verjetno je bil na kakšnem sestanku. V bodoče se prej najavite,« je še svetovala Fuerstova.

image

Ali je Boris Štefanec danes prišel v službo, smo vprašali tudi vratarko v loži, ki je povedala, da ga ona danes ni videla. »Je pa res, da včasih gredo v dvigalo kar v garaži, kjer parkirajo in jih potem sploh ne vidim. Tako, da ne vem,« je dejala.

Poseben ključ za KPK

Sicer pa obisk KPK, kot kaže, ni tako preprost, kot bi si predstavljali. Obvestilo na dvigalu pravi, da je zaradi vzpostavitve varovanja dostop do poslovnih prostorov KPK mogoč le s posebnim ključem. Obiskovalec pride do receptorja, ki pokliče KPK, obiskovalce pa pride iskat varnostnik. Sicer je še treba omeniti, da smo KPK obiskali zunaj uradnih ur, ki so od 9.–12. ure.

Deli s prijatelji