POROČILO

Kaj je pokazal nadzor programa otroške srčne kirurgije, ostaja še skrivnost

Objavljeno 13. julij 2015 21.31 | Posodobljeno 13. julij 2015 21.31 | Piše: STA, T. L.

Poročilo o otroški srčni kirurgiji je že na zdravniški zbornici, javno pa bo šele konec poletja.

Crkljanju v vaši postelji se izogibajte.

LJUBLJANA – Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS) je danes prejela poročilo o nadzoru nad otroškim kardiokirurškim programom v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana za obdobje 2007–2014. Kot so danes sporočili z zbornice, imajo vsi vključeni v nadzor 15-dnevni rok za pripombe, po zaključenih postopkih pa ga bodo predstavili tudi javnosti.

Kakšne so ugotovitve izrednega nadzora na kliničnem oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo v UKC Ljubljana, ki ga je opravila mednarodna komisija, pa še ni znano.

Najprej prevod

Poročilo je spisano v angleškem jeziku, zato ga morajo najprej prevesti v slovenščino, šele prevedeno bodo lahko poslali vsem vključenim v nadzor, je pojasnil predsednik ZZS Andrej Možina. Posredovali ga bodo tudi ministrstvu za zdravje, ki je zbornici naložilo izvedbo nadzora.

Vključeni v nadzor bodo torej imeli 15 dni časa, da podajo pripombe, vse pripombe pa bo obravnaval odbor za strokovnomedicinska vprašanja pri zdravniški zbornici.

Po končanih postopkih bo zbornica ugotovitve nadzora predstavila tudi javnosti. Možina je ocenil, da bo glede na vse roke v postopkih to najverjetneje šele konec poletja.

Deli s prijatelji