POGAJANJA

Kaj bo vlada ponudila sindikatom danes?

Objavljeno 03. april 2012 09.31 | Posodobljeno 03. april 2012 09.31 | Piše: D. P., STA

Razhajajo se pri plačah, regresu in odpravi plačnih nesorazmerij.

Dušan Semolič želi Janši predati sporočilo.

LJUBLJANA – Pogajalske skupine vlade in sindikatov javnega sektorja bodo danes nadaljevale pogajanja o varčevalnih ukrepih. Vlada bo pred sindikate predvidoma prišla z novo, spremenjeno ponudbo, ki jo bo potem obravnavala v četrtek. V ponedeljek pomembnejših premikov niso dosegli, razhajajo se pri plačah, regresu in odpravi plačnih nesorazmerij.

Mogoč tudi umik ukrepov

Minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič je po ponedeljkovih pogajanjih s sindikati javnega sektorja pojasnil, da bo pogajalska skupina vlade danes pred sindikate prišla z »novo ponudbo«, ki bo nastala na podlagi pripomb sindikatov. V ponudbi je po njegovih besedah mogoča sprememba oz. zmanjšanje posameznih ukrepov ter tudi umik ukrepov. V četrtek bo te varčevalne ukrepe obravnavala vlada.

Pogajanja tudi po vladni seji

Pličanič in minister za finance Janez Šušteršič poudarjata, da se bo vlada s sindikati pogajala tudi po četrtku. Dokler ukrepi v državnem zboru niso sprejeti, so pogajanja s sindikati mogoča, je pojasnil Pličanič.

Medtem pa vse več sindikatov javnega sektorja za 18. april napoveduje stavko. To so napovedali že v Policijskem sindikatu Slovenije, o morebitni podpori stavki se te dni odloča članstvo Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture.

Deli s prijatelji