STRAH

Kadrovski masaker na RTV Slovenija: odpustili bodo 400 ljudi?!

Objavljeno 08. oktober 2015 15.28 | Posodobljeno 08. oktober 2015 15.28 | Piše: S. N.

Informacij na RTV Slovenija niso zanikali, a tudi potrdili ne. Viri pa so nas opozorili, če se bo res to zgodilo, bo masaker.

Simbolična fotografija.

LJUBLJANA – Vodstvo RTV Slovenija je pred časom napovedalo, da bodo rešili zaplet s honorarci in do leta 2018 zaposlili nekaj manj kot 300 stalnih sodelavcev. Gre za odpravo stanja, ki ni skladno z zakonom. Kje bodo dobili denar za drage redne zaposlitve, sicer še ni znano, mnogi pa so ugibali, da se nam celo obeta podražitev RTV-naročnine. 

Naši dobro obveščeni viri, ki imajo popoln vpogled v zakulisje dogajanja v srčiki radiotelevizije na Kolodvorski, pa so nas opozorili na drugačen scenarij, ki je te dni v nastajanju v pisarnah tamkajšnjih vodstvenih kadrov. 

Priprava »črnega seznama«

Scenarij, ki se obeta, je precej bolj krvav. Po, kakopak, neuradnih informacijah naših virov se na nacionalki pripravlja pravi kadrovski masaker. Nastajal naj bi t. i. »črni seznam« sodelavcev. Excelov dokument naj bi obsegal 400 vrstic, kar v bolj razumljivem jeziku pomeni: brez službe bo ostalo kar – 400 ljudi!

Utegne se zgoditi bizarna situacija: danes te bodo kot stalnega honorarca zaposlili, jutri pa boš v roke dobil knjižico, in adijo! Se pa morajo najbolj bati tisti, ki ne delajo nič. Ve se, kdo dela in kdo ne.
Naš vir

Številka je izjemno visoka, a po drugi strani je imel RTV ob začetku letošnjega leta kar okoli 2000 redno zaposlenih ljudi. V tej številki še ni zajetih zaposlitev, ki jih morajo po zakonu skleniti s honorarnimi sodelavci.

O konkretnih imenih, ki bodo morala zapustiti nacionalko, je še prezgodaj govoriti. Viri pa so nas opozorili, da ne bo prizaneseno nobeni enoti znotraj hiše, prav tako tudi ne regijskim centrom in t. i. skupnim službam. Posamezno regijsko središče bo tako izgubilo tudi po nekaj ducatov sodelavcev. 

RTV uradno ne komentira: načrt je še v pripravi

Seveda smo potrditev neuradnih informacij o odpuščanju iskali na RTV Slovenija, od koder pa smo dobili tale odgovor: »Kadrovski načrt RTV Slovenija za leto 2016 je še v fazi priprave.« Informacije, da bo več sto ljudi odpuščenih, tako niso zanikali, vendar tudi potrdili ne.

Na vprašanje, ali bodo odpuščali že letos, so iz javnega zavoda RTV Slovenija jasno zapisali, da ne. Do konca leta pa bodo, seveda s soglasjem programskega sveta RTV Slovenija, zaposlili še 34 sodelavcev.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam.

Deli s prijatelji