VLADA NA DELU

Kadrovanje pred božičnim večerom

Objavljeno 24. december 2014 20.59 | Posodobljeno 24. december 2014 20.59 | Piše: A. L.

Sprememb ni bilo malo.

Predsednik vlade Miro Cerar.

LJUBLJANA – Vlada s 1. januarjem 2015 imenuje Renata Goloba za državnega sekretarja v ministrstvu za javno upravo. Golob je vodil multidisciplinarne projektne time in se ukvarjal s terminskim, finančnim in funkcionalnim usklajevanjem ter organizacijo dela v podjetjih, kjer je bil zaposlen. Njegovo delo je bilo osredotočeno na področje projektnega menedžmenta ter vodenje razvojnih in investicijskih projektov, postopke vzpostavitve sistemov projektnega vodenja ter postopke usposabljanja na področju projektnega vodenja. V državni upravi je bil zaposlen ob začetku poklicne kariere (med letoma 1987 in 1994), nato pa med letoma 1994 in 2001 opravljal svetovalne funkcije v Slovenski industriji jekla, d. d., ter podjetju Acroni, d. o. o., kjer je bil tudi član poslovodstva. Od leta 2001 dalje je opravljal vodilne funkcije v podjetjih VTZ, d. o. o., ter Pro svetovanje, d. o. o.

Generalni sekretar

Z 31. decembrom 2014 se za generalnega sekretarja na ministrstvu za zunanje zadeve imenuje Stanislav Vidovič za dobo petih let, z možnostjo ponovnega imenovanja. Vidovič je po izobrazbi magister politologije. Na ministrstvu za zunanje zadeve ima 18 let delovnih izkušenj, dosegel je naziv veleposlanika. Tu je med drugim opravljal delo na položajih namestnika stalnega predstavnika RS pri zvezi Nato (1998–2003), vodje sektorja za varnostno politiko (2005–2009) in izrednega in pooblaščenega veleposlanika RS na Slovaškem (2009–2013). Od leta 2013 do 2014 je opravljal naloge vodje sektorja za evropske politike II. Od oktobra 2014 opravlja delo vršilca dolžnosti generalnega sekretarja. Imenovani tekoče govori angleški, slovaški, srbski oziroma hrvaški ter nemški jezik.

Vlada RS je sprejela sklep, da se Aleksander Geržina s 1. 1. 2015 imenuje za vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za bilateralo in evropske zadeve na ministrstvu za zunanje zadeve, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po izvedenem natečajnem postopku, vendar največ za dobo šestih mesecev.

Ena razrešena, eden imenovan

Na današnji redni seji je vlada razrešila vršilko dolžnosti generalnega direktorja direktorata za zdravstveno ekonomiko ministrstva za zdravje, mag. Vlasto Kovačič Mežek, ki je dne 19. 12. 2014 z dopisom zaprosila za razrešitev s položaja. Na mesto v. d. generalnega direktorja direktorata za zdravstveno ekonomiko je vlada imenovala spec. Tomaža Glažarja, dosedanjega direktorja ZD Vrhnika. Tomaž Glažar bo na omenjeno mesto imenovan z dnem 15. 2. 2015.

Podaljšano

S 7. januarjem 2015 je vlada imenovala mag. Gregorja Mohorčiča za vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na ministrstvu za izobraževanje znanost in šport, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev. Mag. Mohorčič je to funkcijo opravljal že doslej. Ker mu 6. 1. 2015 poteče mandat, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport zaradi zagotovitve nemotenega delovanja direktorata predlagala vladi, da mag. Mohorčiča imenuje za vršilca dolžnosti generalnega direktorja še za šest mesecev.

Vlada RS je sprejela sklep, da se mag. Teo Hrvoje Oršanič s 3. 1. 2015 imenuje za direktorja Javnega zavoda Kozjanski park (JZKP), in sicer za mandatno dobo štirih let, z možnostjo ponovnega imenovanja. Mag. Oršanič je univ. dipl. inž. gozdarstva in izpolnjuje vse pogoje razpisanega javnega natečaja, zato ministrica za okolje in prostor ocenjuje, da je kandidat zelo primeren za zasedbo direktorja javnega zavoda.

Vlada RS je na današnji redni seji imenovala Marka Naraločnika za člana nadzornega sveta gospodarske družbe Casino Kobarid, d. d., za obdobje štirih let od dneva imenovanja.

Mihelič izbran

Vlada RS je danes na redni seji z dnem 5. 1. 2015 imenovala Gorazda Miheliča za vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma do imenovanja direktorja, vendar najdlje za šest mesecev. Dosedanjemu vršilcu dolžnosti direktorja Tomažu Klemencu bo s 4. 1. 2015 potekel mandat, zato je treba do imenovanja direktorja imenovati novega vršilca dolžnosti direktorja javne agencije. Vlada je za podpis pogodbe z novim v. d. direktorjem SPIRIT Slovenija pooblastila ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška.

Razrešeni minister

Vlada RS je danes na redni seji razrešila člana sveta Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma Zdravka Počivalška in namesto njega do konca mandata razrešenega člana imenovala Andreja Prebila, kot predstavnika Turistično gostinske zbornice Slovenije. Državni zbor Republike Slovenije je 4. 12. 2014 dosedanjega člana sveta Zdravka Počivalška imenoval za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo. Glede na določbe zakona o integriteti in preprečevanju korupcije je Zdravko Počivalšek na Turistično gostinsko zbornico posredoval odstopno izjavo, na podlagi katere je odstopil s funkcije člana sveta agencije SPIRIT Slovenija in jih pozval, da podajo nov predlog za imenovanje člana Sveta agencije. Turistično-gostinska zbornica Slovenije je za novega člana Sveta agencije predlagala Andreja Prebila.

Zamenjava za pokojnega direktorja Jamnika

Vlada RS je dala soglasje k imenovanju prof. dr. Janeza Levca za vršilca dolžnosti direktorja Kemijskega inštituta, za čas do imenovanja direktorja, vendar najdalj za dobo enega leta. Upravni odbor Kemijskega inštituta je zaradi smrti dosedanjega direktorja Kemijskega inštituta, na 11. redni seji dne 22. 12. 2014, za vršilca dolžnosti direktorja Kemijskega inštituta izbral prof. dr. Janeza Levca, in sicer za čas do imenovanja direktorja, vendar najdlje za dobo enega leta.

Metka Tekavčič postala članica

Vlada RS z dnem 31. 12. 2014 kot članico, predstavnico ustanovitelja v upravnem odboru Univerze na Primorskem, razreši dr. Mišelo Mavrič. Namesto razrešene članice vlada z dnem 1. 1. 2015 v upravni odbor Univerze na Primorskem do izteka mandatne dobe upravnega odbora, to je do 22. 5. 2017, imenuje novo članico, predstavnico ustanovitelja, prof. dr. Metko Tekavčič.

Deli s prijatelji