V ODHAJANJU

Kadrovanje: kdo je komu zagotovil službo

Objavljeno 20. marec 2013 19.08 | Posodobljeno 20. marec 2013 19.09 | Piše: P. J.

Z nekaterimi so sklenili zaposlitev za nedoločen čas.

LJUBLJANA – Z menjavo vlade se bodo zgodile tudi nekatere spremembe na ključnih položajih v kabinetu predsednika vlade in na samih ministrstvih. Po razrešitvi Damirja Črnčeca z mesta direktorja Sove, bo Črnčec nadaljeval svojo poklicno kariero v Slovenski vojski. V prihodnje naj bi deloval na katedri, ki je oblikovana v centru vojaških šol, sočasno pa bo svetoval tudi načelniku generalštaba Slovenske vojske, poroča Dnevnik.

Vodja kabineta na ministrstvu za obrambo pri Alešu Hojsu, Valentin Hajdinjak, je od 15. marca zaposlen v obveščevalno-varnostni službi Morsa. Tam naj bi se zaposlila tudi Špela Belina, podsekretarja na Hojsovem ministrstvu Andreja Kavarja pa so s 1. februarjem premestili na delovno mesto višjega svetovalca za podregister Nata v direktoratu obrambnega ministrstva, s 1. marcem pa so ga razporedili na delovno mesto svetovalec – vodja podregistra Nata in pomočnik obrambnega svetovalca v stalnem predstavništvu RS pri Natu in EU. Na Morsu so sicer pojasnili, da so zaposlovali le v primeru, ko na ministrstvu ni bilo ustreznih kandidatov. Od leta 2008 pa se je število zaposlenih v upravnem delu brez uprave za zaščito in reševanje zmanjšalo s 1222 na 756 zaposlenih.

Vodja kabineta na Gorenakovem ministrstvu za notranje zadeve Iva Zorenč je bila naknadno zaposlena za nedoločen čas. Službo na MNZ je lanskega septembra sklenila tudi Duša Trobec Bučan. Službo za nedoločen čas sta na MNZ dobila tudi Sebastjan Apat, nekdanji strokovni sodelavec v poslanski skupini SDS, in nekdanji kriminalist David Smolej. Na zaupanje Vinka Gorenaka so bili na MNZ zaposleni Dejan Kaloh, Mateja Vrečar in Mateja Šešerko.

Deli s prijatelji