INCIDENT

Kacin grozi Jakiču?

Objavljeno 22. maj 2014 16.27 | Posodobljeno 22. maj 2014 16.01 | Piše: B. P.

Kacin: »Zakaj bi mu grozil in s čim? Povedal pa sem mu, ko sem ga srečal ob Ljubljanici, da je zame osebno njegova politična pot končana.«

Roman Jakič.

LJUBLJANA – Minister za obrambo Roman Jakič je danes na twitterju javno izrazil ogorčenje nad vedenjem evropskega poslanca in poročevalca EP za Srbijo Jelka Kacina.

Ta naj bi od njega zahteval, naj mu uredi helikopterski prevoz v Srbijo, a ga je Jakič zavrnil. Kacin je hotel na pot z vojaškim helikopterjem, ker pa Jakič njegovi zahtevi ni ugodil, mu je menda zagrozil, da je njegove politične poti konec.

Kacin se je na obtožbe prav tako odzval na twitterju, kjer je zapisal, da je bil v Srbiji, da pa Jakič z njegovo potjo tja ni imel nič. Vozili so ga gostitelji, navedbe Jakiča pa je označil za »domače spletke«.

Kacin je v Srbijo odpotoval na povabilo zunanjega ministra Republike Srbije Ivice Dačića. Prekinil je volilno kampanjo, da bi obiskal območja, prizadeta v poplavah, zato je ogorčen nad izrabljanjem »tragedije, s katero sočustvuje ves svet«. Kacin je pojasnil še, da je odpotoval v Srbijo na povabilo predstavnika srbske vlade, organizacija njegove poti v Beograd pa ni potekala prek slovenske vlade ali ministrstva za obrambo RS.

»Spletkarjenje z zlorabo trpljenja v Srbiji in moje podpore v vlogi poročevalca Evropskega parlamenta za Srbijo in moje solidarnosti z ljudmi je neprimerna in neokusna. Jakič tvita, da mu grozim, zakaj bi mu grozil in s čim? Povedal pa sem mu, ko sem ga pred slabo uro srečal ob Ljubljanici, da je zame osebno njegova politična pot končana. Tako se liberalec ne more obnašati. Politične sopotnike si izbiram sam. Ne ministrstvo za obrambo ne Roman Jakič s to potjo niso imeli ne obveznosti ne stroškov,« je stvar zaključil Kacin. 

Deli s prijatelji