KAJ RAZKRIVAJO PAPIRJI

Kabinet: izlet v Rim plačala sama, dokumenti kažejo drugače

Objavljeno 28. januar 2014 12.18 | Posodobljeno 28. januar 2014 12.21 | Piše: A. L.

Samo za varnostnike je šlo 588 evrov.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA, RIM – Čeprav so v kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek zatrjevali, da je vse stroške zasebnega obiska v Rimu plačala sama, očitno ni povsem tako. V Rim sta namreč potovala tudi dva varnostnika (da je bila videna z njimi, je poročal tudi italijanski Il Piccolo), saj je premierka varovana oseba.

Samo za varnostnika 588 evrov

Iz potnih nalogov, ki so jih pridobili na Požareportu, je razvidno, da je eden od policistov, premierkinih varuhov, že dan pred odhodom premierke v Rim odpotoval tja sam. Letalska karta s tržaškega letališča Ronke je zanj stala 190 evrov, nočitev 93, policist pa je dobil še za 83,6 evra dnevnic. Skupaj je torej strošek 366,6 evra. Naslednji dan, v nedeljo zjutraj, sta dva avta pobrala premierko in njeno hčer Nušo. Eden od treh varnostnikov je z njima odletel v Rim. Povratna vozovnica je stala 178 evrov, dnevnica pa je znašala 44 evrov (skupaj 222 evrov).

Avto čakal

Velja še omeniti, da se je z vladnim vozilom do letališča Ronke pripeljal tudi »sobotni« varnostnik, ki je vozilo tam pustil, naslednji dan pa sta ga varnostnika, ki sta tja pripeljala premierko s hčerjo, odpeljala nazaj v slovensko prestolnico in zvečer pomembni potnici na letališču pobrala.

Požareport ocenjuje, da je izlet v Rim davkoplačevalce stal okoli 2200 evrov.

Deli s prijatelji