KONFLIKT INTERESOV?

K naročniku svoje partnerice namesto Klemenčiča skočil Praprotnik

Objavljeno 10. december 2013 22.35 | Posodobljeno 10. december 2013 22.36 | Piše: P. J.

Goran Klemenčič bi moral sedeti med govorniki, a ga je zamenjal Rok Praprotnik.

Alenka Vidic in Rok Praprotnik, po novem piarovka in 5 let podpredsednik protikorupcijske komisije

LJUBLJANA – Goran Klemenčič se ni udeležil okrogle mize z naslovom Nasprotje interesov – tveganje in upravljanje z njimi. Namesto njega je nastopil kar Rok Praprotnik, in to kljub temu da z organizacijo AmCham poslovno sodeluje tudi njegova partnerica Alenka Vidic.

Sporno?

Pred dnevi, ko je bil med govorniki še naveden Goran Klemenčič, smo Komisiji za preprečevanje korupcije poslali vprašanja, ali morda z udeležbo Klemenčiča na okrogli mizi ne gre za konflikt interesov, saj je AmCham poslovni partner agencije ProPiar, katere solastnica je Alenka Vidic, Praprotnikova partnerica. Odgovorov do danes nismo dobili, obljubili so, da bodo odgovorili, ko se Klemenčič vrne, saj je trenutno odsoten. Prav zaradi Klemenčičeve odsotnosti naj bi Praprotnik nastopil na okrogli mizi.

Skupaj z Virantom

Sicer pa v oči bode tudi udeležba notranjega ministra Gregorja Viranta, ki je imel na dogodku v ponedeljek celo uvodni nagovor. Zanimivo je namreč to, da sta na okrogli mizi skupaj nastopila preiskovalec in preiskovanec. KPK naj bi Viranta preiskoval zaradi spornega nakupa letalskih vozovnic, izsledkov preiskave pa KPK do danes ni predstavil. Afera z letalskimi vozovnicami je v javnost prišla že konec aprila.

Kaj smo vprašali KPK?

  • Kako to, da gospod Klemenčič sodeluje na okrogli mizi z gospodom Virantom, ki naj bi bil preiskovanec vsaj zaradi letalskih vozovnic?
  • Bo gospod Klemenčič predstavil izsledke preiskave zoper Viranta?
  • Ali je gospod Klemenčič po uvedbi preiskave sodeloval tudi na dogodkih, na katerih sta sodelovala, denimo, gospod Janković in gospod Janša?
  • Glede na to, da je med poslovnimi partnerji AmCham tudi agencija partnerice gospoda Praprotnika Alenke Vidic, me zanima, ali z udeležbo gospoda Klemenčiča ne gre za konflikt interesov.

 

Objavljamo pojasnila AmChama

»Želimo poudariti, da z agencijo Propiar do sedaj še nismo sodelovali v nobenem projektu, niti do sedaj niso bili naši člani. 

Kar se tiče objave logotipa na spletni strani www.propiar.com/narocniki, na to nimamo vpliva. Naša direktorica je agencijo že opozorila, da nas napačno navajajo kot naročnika, ker za to ne obstaja nobena pravna, vsebinska ali drugačna osnova. Predvidevamo, da je agencija v preteklosti sodelovala z nekdanjim predsednikom in so pomotoma navedli Ameriško gospodarsko zbornico kot naročnika, ne njega.

Za naše sodelovanje z agencijo Propiar dejansko ne obstaja noben dokument ne o naročilu njihovih storitev, ne o plačilu le teh. Prav tako se niso včlanili v Ameriško gospodarsko zbornico –AmCham Slovenija.«

Nina Irt,
AmCham Slovenija

 

Deli s prijatelji