ZMEDENO VREME

Jutri še pomladno, v nedeljo sneg

Objavljeno 16. januar 2015 11.52 | Posodobljeno 16. januar 2015 11.52 | Piše: T. L.

Predvsem sobota bo topla, v nedeljo bo zapadlo celo nekaj snega, naslednji teden bo bolj padavinsko obarvan. Žal ne s snežnimi padavinami.

Pomlad se je na hitro pokazala, a spet bo zapadel sneg.

LJUBLJANA – Medtem ko nas bodo danes grele pomladne dnevne temperature, ki se bodo na Primorskem dvignile tudi do 15 stopinj Celzija, podobno toplo pa bo tudi jutri, se v nedeljo obeta manjši preobrat, ki nas bo opomnil, da je šele začetek januarja, ko bi morale biti temperature precej nižje ...

Po topli soboti bo nekoliko hladneje v nedeljo, ko bodo čez dan temperature upadle pod deset stopinj Celzija, in sicer na sedem. Predvsem na jugu in vzhodu Slovenije bo toplo s temperaturami do 15 stopinj Celzija. 

Kot pravi Andrej Pečenko, dežurni vremenoslovec Agencije za okolje (Arso), pa bo od ponedeljka naprej še za kakšno stopnjo hladneje, saj se bodo dnevne temperature gibale okoli 5 stopinj Celzija ali celo manj. Čeprav se bo trend obrnil v hladnejše vreme, pa to nikakor ne pomeni zimskih temperatur in mraza. 

Snežnega obilja se ne gre nadejati

Kljub vsemu pa bomo v teh dneh začutili tudi kanček zimskega vzdušja: v noči na nedeljo bi lahko predvsem na območju severne Slovenije snežilo, sneg pa bi lahko zapadel tudi do nižin. Ampak kakšnega večje pošiljke snega ni pričakovati, saj se v prihodnjem tednu obeta bolj deževno vreme in ne sneg, dodaja Pečenko. V prihodnjem tednu bi lahko pobelilo više ležeče kraje, torej tiste, ki ležijo nad 700 ali 800 metri. Vsesplošnega in zimskega sneženja v večjih količinah v prihodnjem tednu ne bo, izjema so morda Rateče, do nižin pa sneg ne bo segel.

Bolj moker teden

Za prihodnji teden pripravite dežnike, saj bo (s prekinitvami) večkrat deževalo, več dežja pa bo od četrtka naprej. Kaj pa jutranje temperature? Pečenko pravi, da bodo v teh dneh nad ničlo, hladneje in temperature okoli ledišča lahko pričakujemo od ponedeljka naprej, čeprav hudega mraza ne bo. »A bo pa hladneje, kot je v teh dneh, ko so temperature skoraj pomladne,« je še dodal naš sogovornik.

Deli s prijatelji