PLAČILO DOHODNINE

Jutri na pošto drugi sveženj izračunov

Objavljeno 30. maj 2016 13.20 | Posodobljeno 30. maj 2016 13.20 | Piše: T. Pa.

Naslednji informativni izračuni bodo odpremljeni 31. maja, rok za doplačilo dohodnine je 2. junij, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na račune 1. junija 2016.

Dursu vlogo oddajte danes!

LJUBLJANA – Po prvem svežnju informativnih izračunovimage, ki jih je Finančna uprave RS (Furs) odposlala 31. marca, bo naslednji odpremljen 31. maja 2016.

Rok je 2. junij

Če ste bili med tistimi davčnimi zavezanci, ki so informativne izračune dohodnine prejeli ob prvem svežnju in imate doplačilo dohodnine, morate plačilo opraviti do 2. junija, opozarjajo na Fursu. Vendar pa to ne velja za zavezance, ki so zoper informativni izračun dohodnine do 3. maja 2016 vložili ugovor, saj ugovor zadrži izvršitev.

Plačilo na obroke

Davčni zavezanci pa imate tudi pravico, da odmerjeni davek poravnate v več obrokih: najenostavnejši način je plačilo na tri obroke, kar lahko storite z vložitvijo obrazca (ki ga najdete na Fursovi spletni strani). V tem primeru ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Roka za vložitev takega obrazca ni, priporočljivo pa je, da ga vložite čim hitreje.

Deli s prijatelji