POMLAD

Jutri na Dolenjskem do 19 stopinj

Objavljeno 23. februar 2012 10.38 | Posodobljeno 23. februar 2012 10.39 | Piše: Mo. S.

Dva dni bo še toplo, v nedeljo prihaja manjša ohladitev.

LJUBLJANA – Sončno vreme se bo nadaljevalo še nekaj dni, nam je potrdil dežurni prognostik v Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko in dodal, da bo v petek najtopleje. Temperature se bodo na Dolenjskem in v Beli Krajini namreč dvignile kar do 19 stopinj Celzija, kar je za ta letni čas nekoliko nenavadno. Zlasti zato, ker smo bili v preteklih dneh in tednih deležni hudega mraza.

Sveža jutra, oblaki sonca ne bodo zakrili

Tako nenadne temperaturne spremembe vsekakor niso dobrodošle, pa vendar bo ob jutrih ostajalo sveže in hladno, ponekod bo tudi megla. Pojavljala se bo zmerna oblačnost, a sonca ne bo popolnoma zakrila. Jutranje temperature se bodo gibale od –4 do 1, dnevne pa bodo za skoraj 20 stopinj višje.

Ohladitev v nedeljo

Tudi sobota bo še sončna in topla (čez 15 stopinj), v nedeljo pa lahko pričakujemo manjšo ohladitev, tako da bodo dnevne temperature okoli 10 stopinj Celzija. Čez dan se lahko pojavi tudi kakšna ploha, več padavin pa bo v ponedeljek oziroma torek.

Burje ne bo, le v nedeljo lahko piha šibak do zmerni veter, nam je še povedal Pečenko in v smehu dodal, da za Primorce to ne bo nič pretresljivega.

Deli s prijatelji