DOBRO NAČRTUJTE

Jutri izredne razmere zaradi Putina: katere ceste bodo popolnoma zaprte

Objavljeno 29. julij 2016 14.57 | Posodobljeno 29. julij 2016 14.57 | Piše: Ro. S.

Zaradi nepredvidenih dogodkov se ne da točno napovedati ure in dolžine zapor cest ter avtoceste.

LJUBLJANA – V soboto se nikar ne odpravljajte na pot med Ljubljano in širšo gorenjsko okolico. Zaradi obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina pri Ruski kapelici na Vršiču bo zaprtih kar nekaj cest in avtocestnih odsekov. Putin prihaja na vabilo predsednika Republike Slovenije Borut Pahor na spominsko slovesnost v počastitev stote obletnice Ruske kapelice, saj letos mineva 100 let od tragičnih dogodkov pod Vršičem.

Dars je izdal opozorilo za udeležence v prometu, naj opravijo poti po ljubljanskih in gorenjskih cestah zjutraj ali zvečer, ko se ne pričakuje več zapor na glavnih tranzitnih poteh. Največje zgostitve v prometu pričakujejo sredi dneva in popoldne. 

Predvidene zapore med 8. in 22. uro

Zaradi cestnih zapor in povečanega prometa bo oviran dostop do Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, zato potnikom in obiskovalcem svetujejo, da se na letališče ta dan odpravijo prej kot običajno.

Promet na območju Gorenjske (širše območje Letališča Jožeta Pučnika, gorenjska avtocesta med Ljubljano in predorom Karavanke ter državna cesta med Jesenicami in prelazom Vršič) in Ljubljane (severna obvoznica) bo oviran, saj bodo ceste na relacijah potovanja varovane osebe daljši ali krajši čas tudi zaprte.

Na tem območju in še na nekaterih javnih cestah, kjer se bodo izvajale posamezne aktivnosti za zagotavljanje varnosti, bo jutri s posebno odredbo o prepovedi prometa na cestah v Republiki Sloveniji od 8. ure zjutraj prepovedan promet za nekatere vrste vozil. Odredba bo ta dan veljala do 22. ure zvečer oz. krajši čas, če bodo že prej prenehali razlogi zaradi katerih je bila izdana. V tem času bosta prepovedana tudi ustavitev in parkiranje vseh motornih in priklopnih vozil v širini 100 m na levi in desni strani vseh javnih cest iz odredbe, je sporočil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Vsem voznikom, ki se vračajo v Slovenijo s severa, priporočajo, naj se izognejo predoru pod Karavankami. Tudi tistim, ki se vračajo iz Hrvaške proti Gorenjski, priporočajo vnaprejšnje načrtovanje poti po lokalnih cesta, saj bosta gorenjska avtocesta in ljubljanska severna obvoznica večkrat popolnoma zaprti. 

image

Pozor kolesarji in hribolazci!

Promet bo najmanj v prvi polovici popoldneva zaradi krajših ali daljših zapor na nekaterih mestih ob relaciji potovanja varovane osebe oviran tudi na kolesarki stezi med Jesenicami in Ratečami. Kdor se bo jutri na območju od Jesenic do Kranjske Gore odpravljal v gore naj pričakuje, da bo to območje z vozilom lahko zapustil šele po koncu zadrževanja varovane osebe na območju.

Omejene športne aktivnosti v zraku

Zaradi dogodka bo v določenem pasu na celotni relaciji potovanja varovane osebe in nad prireditvenim prostorom med 7.00 do 23.30 omejeno še letenje zrakoplovov, kar vključuje tudi vse ultralahke letalne naprave, brezpilotne letalne naprave, letalske modele, padala, jadralna padala in jadralne zmaje ter toplozračne balone.

Deli s prijatelji