NAPOVED

Jutri izkoristite sončen dan

Objavljeno 16. april 2012 19.26 | Posodobljeno 16. april 2012 17.16 | Piše: S. J.

Vreme nam v prihodnjih dneh ne bo naklonjeno, jutri si lahko obetamo sonce, v četrtek pa ponovno dež.

Z dežnikom in gumijastimi škornji bo petek prijetnejši

LJUBLJANA – Tudi danes smo se prebudili v oblačno in deževno jutro. Podobno vreme se je nadaljevalo preko celega dneva, popoldne pa je Primorce zajela še šibka do zmerna burja, drugod pa piha severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature so od 10 do 16 stopinj Celzija, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

Jutri bo sončno

Ponoči se bo od zahoda delno zjasnilo, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah okoli 0, na Primorskem okoli 9 stopinj.
Jutri bo po večini sončno, predvsem v vzhodni polovici Slovenije občasno še zmerno oblačno. Veter bo čez dan oslabel. Popoldne se lahko v gorskem svetu pojavijo manjše kratkotrajne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 stopinj C.

V četrtek spet dež

V sredo bo sprva precej jasno in zjutraj razmeroma sveže. Popoldne se bo od zahoda zmerno pooblačilo. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo že mogoča kakšna manjša ploha. V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, začel bo pihati jugozahodni veter.

V zraku ne bo cvetnega prahu

Čeprav bo vreme v prihodnjih dneh slabo vplivalo na občutljive ljudi, pa bodo padavine šle na roko ljudem z alergijami, saj zaradi dežja v zraku ni cvetnega prahu.

Deli s prijatelji