ZIMA

Juhuhu, počitnice so tu

Objavljeno 16. februar 2013 08.37 | Posodobljeno 16. februar 2013 08.37 | Piše: D. P., STA

Za počitnice v dveh delih so se po navedbah ministrstva večinsko izrekli starši, učitelji in dijaki.

Smučišča se bodo napolnila, snega je dovolj.

LJUBLJANA – Za polovico slovenskih šolarjev – 75.055 osnovnošolcev in 36.569 dijakov – so se danes začele enotedenske zimske počitnice, ki bodo letos znova potekale v dveh delih. Najprej se bodo nanje odpravili učenci in dijaki z vzhoda države, teden pozneje pa še tisti z zahoda. V tem času bodo po vsej državi potekale številne dejavnosti za mlade.

Kdo na počitnice?

Že danes so se tako na težko pričakovane zimske počitnice odpravili učenci in dijaki iz jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Spodnjeposavske regije.

Kot je znano, je ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport v tem šolskem letu na podlagi argumentov, ki so prevladali, ponovno razdelilo zimske počitnice v dva dela, tako kot je veljalo že pred letom 2010. Minister Žiga Turk je to odločitev sprejel na podlagi ugotovitev spletne ankete o šolskih počitnicah, v kateri sta sodelovali zainteresirana in strokovna javnost.

Za tako rešitev so se po navedbah ministrstva namreč večinsko izrekli starši, učitelji in dijaki, ustreza pa tudi željam slovenskega turističnega gospodarstva.

Drugi del še čaka

V tednu od 25. februarja do 1. marca bodo počitnice imeli učenci in dijaki iz Gorenjske, Goriške, Notranjsko-kraške, Obalno-kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter občin jugovzhodne Slovenije – Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel. Takrat bo na počitnicah 85.968 učencev osnovnih šol in 41.636 dijakov srednjih šol.

Deli s prijatelji