SNEŽENJE

Jugovzhodna Slovenija v težavah, drevesa padajo kot za šalo

Objavljeno 25. januar 2013 08.15 | Posodobljeno 25. januar 2013 08.15 | Piše: A. L.

Dežurne službe se borijo s snežnimi zameti in padlimi drevesi, ki ovirajo promet.

V soboto je bila vožnja med Ljubljano in Koprom zelo, zelo dolga ...

SEVNICA, NOVO MESTO, ČRNOMELJ, ZILJE – Prebivalci jugovzhodne Slovenije so se danes prebudili v zasneženo jutro. Dežurne službe pa so imele polne roke dela že ponoči. »Ob 3.27 je na cesti na Lisco (občina Sevnica) zaradi obilnega sneženja prišlo do več zametov. Nekaj kilometrov pred Planinsko kočo Tončkov dom je cesta neprevozna. Delavci CGP Sevnica bodo v dopoldanskem času očistili cestišče,« poroča uprava za zaščito.

Obilno sneženje

Ob 4.50 se je na cesti Grad Otočec–Ratež zaradi obilnega sneženja na cesto podrlo drevo in oviralo promet. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja. Podobno se je zgodilo na mirnopeški cesti.

Drevesa padala kot za šalo

Danes ob 2.33 je na cesti Črnomelj–Adlešiči, pri naselju Bedenj, podrto drevo prekinilo promet. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja. Okoli 20 minut prej je na cesto Vinica–Preloka padlo več dreves. Odstranili so jih dežurni delavci cestnega podjetja.

Začelo se je že včeraj

Zaradi mokrega snega je že v četrtek padlo drevo na cesto Podturn–Črnomelj, pri Blatniku pri Črmošnjicah, občina Semič. Gasilci PGD Kot - Brezje so ga odstranili. Isti dan so ob 20.15 na cesti Zilje–Žuniči, občina Črnomelj, tri podrta drevesa ovirala promet. Odstranili so jih gasilci PGD Preloka, dežurni delavci cestnega podjetja pa so splužili cesto in omogočili dostop.

Deli s prijatelji