PRVI ODHOD IZ CERARJEVE VLADE

Jožef Petrovič odstopil z ministrskega mesta

Objavljeno 17. oktober 2014 19.10 | Posodobljeno 17. oktober 2014 20.40 | Piše: STA, M. U.

Pojavili so se očitki o njegovi vlogi v spornih poslih pri prodaji pisarniškega materiala državnim organom.

Bodoči minister za gospodarstvo Jožef Petrovič.

LJUBLJANA – Jožef Petrovič je nepreklicno odstopil z mesta ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, potem ko je v politiki završalo zaradi njegove vloge v poslu DZS, Mladinska knjiga trgovina in Extra Lux pri prodaji pisarniškega materiala državnim organom ter drugim organom javne uprave. Petrovič sicer prav zdaj medijem pojasnjuje svojo odločitev.

Trdi, da ni posloval nezakonito ali neetično

»Odstopam, ker želim tej vladi, da bo lahko v teh težkih trenutkih v miru delala.«

»Po premisleku in pogovoru s predsednikom vlade sem se odločil, da danes nepreklicno odstopam,« je dejal Petrovič. Kot je povedal, odstopa ni podal zato, ker bi menil, da je v svojem preteklem delovanju posloval nezakonito ali neetično, ampak zato, da »bom lahko v miru dokazal, da nisem storil dejanj, ki se mi očitajo v medijih«.

Nikoli ni bil obveščen, da je stranka v kakršnem koli postopku pred agencijo za varstvo konkurence ali organi pregona. Tako sklepa, da odločba agencije zato ni bila naslovljena nanj. »Ker z njo nisem seznanjen, je ne morem komentirati,« je dejal. Zatrdil je, da so bile vse pogodbe podpisane ob soglasju pravne službe družbe, v kateri je bil zaposlen.

Cerar obžaluje ministrov odhod

Predsednik vlade Miro Cerar je z obžalovanjem sprejel odstop. Po današnjem temeljitem pogovoru z ministrom Petrovičem, ki je bil na podlagi svojih strokovnih kompetenc deležen polne podpore predsednika vlade dr. Cerarja, predsednik vlade izraža trdno prepričanje, da bo minister Petrovič tudi uradno dokazal, da ni prišlo do očitanega nezakonitega poslovanja, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. 

 

Deli s prijatelji