POSIPA SE S PEPELOM

Jože P. Damijan se opravičuje Bulčevi

Objavljeno 21. oktober 2014 20.15 | Posodobljeno 21. oktober 2014 20.15 | Piše: A. L.

V Bruslju je pričakoval blamažo, včeraj pa je Bulčevo videl v popolnoma novi luči.

Damijan opominja, da je EBRD v svoji napovedi gospodarske rasti zelo jasno zapisala, da slovensko gospodarstvo ne bo začelo spet rasti, dokler vlada ne sanira bank.

Slovenska ministrica in očitno bodoča evropska komisarka Violeta Bulc je včeraj precej dobro prestala zaslišanje v Evropskem parlamentu, če sodimo po reakcijah na spletnih omrežjih in po tem, da se celo SD in SDS strinjata, da se je na zaslišanju dobro odrezalaimage. Vsem, ki so pred tem, čeprav je sploh niso poznali, vpili, da sledi nova blamaža Slovenije, je na najboljši način pokazala, da se motijo. Predvsem z znanjem, karizmo in ustrezno mero duhovitosti. 


Izsek (v izvirni obliki) iz bloga Jožeta P. Damijana: Pa kaj je z vami? Želite še eno blamažo s šamanistko Bulčevo?
(celotni blog lahko preberete tukaj)

Naša politika je preprosto izgubila vsakršen kompas. Če moralnega kompasa že zelo dolgo nima, je zdaj izgubila še povsem političnega. V Bruselj pošilja 'alternativko', medtem ko bo o njenem imenovanju odločala večinsko ljudsko – socialdemokratska večina. Komu tukaj matematika dela težave? Vsaj politične matematike bi se morali naučiti, če vam že zdrava pamet in morala delata težave. Za politično naivnost tipa 'politična preigravanja bi morali pustiti ob strani', kot se je ob imenovanju Bulčeve izrazil Cerar, v politiki res ni prostora.

Zaslišanje Bulčeve v Evropskem parlamentu zna biti podobno boleče, kot je bilo pri Bratuškovi. Zanimivo, čeprav boleče bo gledati, kako se bodo večinsko ljudski in socialdemokratski evropski poslanci, ki so se tako dobro pripravili na zaslišanje Bratuškove, zdaj z vprašanji pripravili na alternativko oziroma na 'new-age-pozitive-vibrations šamanistko' Bulčevo.

S pepelom se posipa tudi ekonomist Jože P. Damijan, ki je pred dnevi zapisal prispevek Pa kaj je z vami? Želite še eno blamažo s šamanistko Bulčevo?. »Po današnjem zaslišanju Bulčeve sem spremenil mnenje. Bulčeva je na zaslišanju pokazala energičnost, zavidljivo raven poznavanja transporta in prometne politike ter evropskih agend na tem področju. Demonstrirala je tudi evropskost in socialno občutljivost,« je včeraj zapisal v blogu, na koncu pa dodal: »Violeta, se opravičujem za skepso.«

Njegov zapis je na twitterju delila tudi Bulčeva, ki je pristojni odbor Evropskega parlamenta za promet prepričala. Dali so ji namreč blagoslov, da postane evropska komisarkaimage.

Deli s prijatelji