JUŽNA MEJA

Joško Joras je najnesrečnejši Slovenec

Objavljeno 30. junij 2013 18.25 | Posodobljeno 30. junij 2013 19.59 | Piše: M. U.

Velika proslava ob vstopu Hrvaške EU bo pred spalnico borca za južno mejo.

Joško Joras (foto: Boris Šuligoj).

SEČOVLJE – Razvpiti samooklicani borec za našo južno mejo Joško Joras, ki ima na hiši na spornem območju pri izlivu Dragonje ogromno slovensko zastavo in napis »Tudi tukaj je Slovenija«, bo od 1. julija gotovo najnesrečnejši slovenski državljan. Vsaj tako poroča hrvaški portal 24sata. Ob tem se v mediju vprašujejo, ali Joras morda pred vstopom Hrvaške v EU pripravlja celo kakšen incident.

Velika proslava pred Jorasovo spalnico

Danes zvečer bo namreč v neposredni bližini domačije Jorasovih velika proslava ob vstopu Hrvaške v EU. Nastopil bo pevec Petar Grašo, pripravili pa bodo tudi bučen in razkošen ognjemet. Ker Jorasova spalnica gleda proti prizorišču zabave, zagotovo prve ure vstopa sosedov v EU ne bo mirno spal. Na tej proslavi bo tudi piranski župan Peter Bossman, na katerega se Joras jezi, ker bo županu Buj svečano predal evropsko zastavo, ki jo bodo nato dvignili na drog na hrvaški strani meje.

Toda Bossman pravi: »Joras se po nepotrebnem jezi. On misli, da vstop Hrvaške v EU prejudicira potek meje, a to z mejami nima nobene zveze. Sam se tako kot ljudje na obeh straneh meje v Istri veselim, da Hrvaška vstopa v EU,« je še dodal piranski župan.

V Zagrebu tudi slovenski predsednik

Osrednje proslave v središču Zagreba pa se bodo med drugimi udeležili predsednika Evropske komisije in Evropskega sveta, Jose Manuel Barroso in Herman Van Rompuy, ter slovenski predsednik Borut Pahor.

Deli s prijatelji