TERNA

Jolanda s Terno na 
kolo za zdravo telo

Objavljeno 03. avgust 2013 18.48 | Posodobljeno 03. avgust 2013 18.48 | Piše: Mi. K.

Jolanda Mrva iz Kisovca v Zasavju v Terni zadela Hervisovo kolo.

Jolanda Mrva, polno zaposlena kot babica treh vnučkov, si je dolgo želela kolo. Foto: osebni arhiv

KISOVEC – Zvesti bralki Slovenskih novic Jolandi Mrva iz Kisovca v Zasavju se je branje zanimivih zgodb iz Slovenije in tujine v našem časopisu obrestovalo že dvakrat v dobrem tednu. Jolanda sicer ni naročena na Novice, vendar jih vsak dan kupuje v trgovini v Zagorju ob Savi, kjer je zaposlena, že od začetka pa s pričakovanjem spremlja nagradno igro Terna, ki je razveselila že mnogo bralcev.

Terna jo je tokrat zadela že drugič. »Prejšnji teden sem imela tri sončke, dobitek studia Moderna sem podarila hčerki,« je povedala Jolanda. Morda ji je prav zaradi njene nesebičnosti in ljubezni do otroka kolo življenja pred vrata pripeljalo novo nagrado, Jolanda je namreč znova kupila zmagoviti izvod Slovenskih novic, na katerih so se pod nalepko na naslovnici skrivala tri kolesa. Zadela je čudovito Hervisovo kolo scirocco life comfort.

Z nasmehom sreče v naši nagradni igri bo zdaj lahko kolesarila z vnuki

»Kolo je bilo dolgo moja želja. Imela sem ga, ko sem bila mlajša, vendar se je z leti pokvarilo. Nikoli ni bilo tistega, lahko rečem, denarja za nakup, zato sem zelo vesela, da sem ga dobila,« je nasmejano pojasnila Jolanda, ki bo tako po desetletju lahko znova sedla na svoje kolo, čeprav se je včasih zapeljala s hčerinim ali sinovim.

S športom se sicer ne more prav veliko ukvarjati. »Ni časa za šport, pridem domov, imam tri vnuke – dva sta stara štiri leta in tretji šest –, ki me precej obremenijo pa malo vrtnarimo,« nam je povedala in dodala, da ji prav veliko prostega časa ne ostane.

Z možem si ga vzameta le ob nedeljah, ko hodita na izlete in spoznavata bližnje in daljne kraje ter hribe. »Pri nas imamo Marelo, šla pa sva že na Nanos, Veliko Planino, Planino Jezero, Roglo in drugam,« je še povedala. Z možem sta že precej prehodila, ker pa bo v družino zdaj prišlo novo kolo, sta se odločila, da bosta kupila še eno ter začela še kolesariti.

Poletna nagradna igra Terna se danes končuje, glavna nagrada, 3000 evrov bruto, pa še vedno čaka na srečnega dobitnika. Morda je prav danes vaš dan! 

Deli s prijatelji