ŽITNIKOVE BESEDE

Joc Pečečnik se je opravičil Janši in SDS

Objavljeno 01. marec 2012 16.54 | Posodobljeno 01. marec 2012 16.54 | Piše: P. J.

Zapis, ki ga je objavil Mark Žitnik, je označil za sovražni govor.

LJUBLJANA – Podjetnik Joc Pečečnik se je zaradi zapisa Marka Žitnika opravičil Janezu Janši in članom SDS. »Prepričan sem, da je namen takšnih primitivnih dejanj s strani našega zaposlenega dvigovati lastno medijsko popularnost, ki je v zatonu. Iskreno se vam opravičujem in res iskreno izrekam osebno obsodbo teh dogodkov.«

Na nas meče slabo luč

»Žal je Mark Žitnik (bivša medijska osebnost), trenutno pa eden od nekaj sto zaposlenih v naših družbah, ki predstavlja službo za stike z javnostjo in v tem primeru meče slabo luč na našo podjetniško organizacijo, saj bralci teh tekstov na omrežju ne morejo prepoznati, ali gre za osebno stališče ali za stališče naše organizacije,« je Pečečnik zapisal v pismu, ki ga je objavil Reporter.

Naj spomnimo, da je Žitnik na facebooku zapisal: »Bruha se mi ob seznamu ministrskih imen! Gorenjak, Vizjak, Turk, Črnač, Erjavec, Novak – niti v najgrozljivejšem scenariju igralska zasedba ne bi bila taka,« je zapisal nekdanji lastnik šef TV Paprika Mark Žitnik, ki je v grosupeljskem hotelu Kongo pristojen za stike z javnostjo.

Žitnik bo sankcioniran

Pečečnik je zapisal, da to ni ne njegovo osebno stališče niti stališče zaposlenih. »Skupek moje življenjske filozofije so tudi moja podjetja in ogledalo moje osebnosti so moji zaposleni, zato sem nad tem dogodkom zelo razočaran.«

»Vašo stranko zelo cenim in njena organizacija je vsem slovenskim strankam lahko vzor. Prepričan sem, da je nova koalicija lahko uspešna ter hkrati upam in želim, da vam (nam) bo uspelo obrniti trende in zaživeti bolje in mirneje.« Pečečnik je še na koncu pisma zapisal, da bodo v njegovem podjetju dogodke »ustrezno obravnavali in ustrezno sankcionirali vse, ki so pri dogodkih sodelovali«.

Deli s prijatelji