POVEZANO

Jih napadajo, ker Petana stiskajo za denar?

Objavljeno 14. oktober 2013 23.40 | Posodobljeno 14. oktober 2013 23.40 | Piše: P. J.

Iz enakega razloga naj bi se v časopisni hiši lotili tudi predsednika uprave NLB Janka Medje.

Bojan Petan je v hudih finančnih težavah.

LJUBLJANA – Časopis Dnevnik naj bi napadal UniCredit zaradi Bojana Petana, večinskega lastnika DZS in predsednika uprave Dnevnika, ki ga v banki stiskajo za denar oziroma kredite, pravi vir iz banke UniCredit Slovenija – tako poroča Požareport. Iz enakega razloga naj bi se lotili tudi nekdanjega člana uprave UniCredita in aktualnega predsednika uprave NLB Janka Medje.

Plačujejo le še obresti

Skupina DZS od januarja letos plačuje 18 bankam upnicam le še obresti, glavnice posojil pa ne. Zadolženost Bojana Petana pri bankah znaša med 150 in 200 milijoni evrov. Čeprav banke zahtevajo, da začne prodajati premoženje, je Petan že januarja poslal pismo, v katerem zagotavlja, da Dnevnika ne misli prodati. Viri iz NLB pa pravijo, da bodo del Petanovih kreditov prenesli na slabo banko.

Zaradi vseh finančnih težav je stanovanjem v Krisperjevi hiši na Mestnem trgu v Ljubljani znižal ceno. Od 12 luksuznih stanovanj je doslej prodal le eno. Kot smo poročali, banke zahtevajo tudi prodajo Marine Portorož in Term Čatež.

Naključje?

Vse več pa je tudi podrobnosti v povezavi s hišno preiskavo Janka Medje zaradi domnevne zlorabe notranjih informacij pri prodaji Mercatorja. Anonimka, ki je sprožila preiskavo, naj bi bila prišla na NPU dan ali dva pred odstopom celotne uprave Mercatorja 30. marca 2012, kriminalisti pa so že nekaj dni po tem zasliševali in preverjali navedbe iz anonimke.
 

Deli s prijatelji