NA FACEBOOKU

Jezni Trebanjci županu Kastelicu: Tudi ti si gotov!

Objavljeno 23. november 2012 20.04 | Posodobljeno 23. november 2012 20.03 | Piše: Mi. S.

»Dovolj je bilo šest let nategovanja, laganja, korupcije, goljufanja. Odstopi in izgini na Mirno! Ne moreš imeti rad kraja, če ne živiš v njem,« pravijo na facebook strani Alojziju Kastelicu.

LJUBLJANA, TREBNJE – Slovenija se prebuja. Ljudstvo je na nogah v Mariboru, kjer jezni domačini zahtevajo nepreklicen odstop mariborskega župana Kanglerja, zdaj pa se je plamen razširil še na občino Trebnje.

Na facebooku je namreč nastala stran z naslovom »Alojzij Kastelic, odstopi s položaja župana občine Trebnje« s podnaslovom »Tudi ta je gotov!!!«. Kot imajo zapisano na facebook strani, bi moral Kastelic odstopiti, ker je pravnomočno obsojen zaradi zlorabe županskega položaja na pogojno kazen sedmih mesecev. Prav tako ga bremeni ovadba Komisije za preprečevanje korupcije (KPJ). Dejansko je Trebanjski župan »nabral« več kot 15 kazenskih ovadb.

Kot smo tudi že mi poročali, je »Alojzij Kastelic kot župan Občine Trebnje (uradna oseba) samega sebe predlagal kot primernega kandidata za člana senata za reševanje pritožb zoper policiste. S takim ravnanjem ni spoštoval določb zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK), ki nalaga dolžno ravnanje, ko se uradna oseba znajde v nasprotju interesov.« Tako je septembra letos ugotovil KPK. Kastelic je vedel, da je v kazenskem postopku, a je kljub temu navedel neresnične podatke uslužbenki Občine Trebnje in ministrstvu za notranje zadeve, da izpolnjuje pogoje iz poziva za predlaganje predstavnikov javnosti v senatih za reševanje pritožb zoper policiste.

»To je ravnanje, ki krni ugled funkcije župana in je v nasprotju z integriteto, kot jo opredeljuje zakon,« poudarjajo v KPK, jezni občani občine Trebnje pa so na facebook strani zbrali že več kot 400 všečkov.

Na strani je tudi kar nekaj jeznih zapisov članov v stilu »Še en gnoj! Zažgat vse! Trebnčani, sledite nam! Vse gnoje v zapor!« in »Dovolj je bilo šest let nategovanja, laganja, korupcije, goljufanja. Odstopi in izgini na Mirno! (In Kangler v Duplek). Ne moreš imeti rad kraja, če ne živiš v njem!«

Je tudi Janša gotof?

Kako hitro se lahko razširi plamen ljudske vstaje, dokazuje tudi dejstvo, da je danes nastala še ena facebook stran: tokrat je namenjena Janezu Janši. Kot imajo zapisano na strani z enostavnim naslovom »Janša gotof si«, imajo dovolj Janševe politike, manipulacij in laži. Na kratko pravijo: »Čas je, da tudi na državni ravni politikom rečemo Gotof si!«

Med ostalimi objavami je na tej strani zapisano še: »To, kar se dogaja v Mariboru v zvezi s Kanglerjem, je podžgalo celo Slovenijo. Zgleda, da smo prav to potrebovali. Politiki pa naj začutijo, da jim je začelo goreti pod nogami. Naj premislijo, kako bodo v prihodnje delali. Zato še enkrat hvala Mariborčanom, da so nam pokazali pot.«

Za zdaj ima stran le nekaj deset všečkov, je pa res, da je nastala danes.

Deli s prijatelji