REFERENDUM

Jerajeva: Družinski zakonik je eksperiment

Objavljeno 14. marec 2012 23.38 | Posodobljeno 14. marec 2012 23.40 | Piše: S. J.

Jerajeva je pojasnila, zakaj je proti zakoniku.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – »Družinski zakonik je eksperiment, ki ne prinaša statusa družine enostarševskim, reorganiziranim, ovdovelim in preostalim oblikam družine,« je na spletni strani SDS, zakaj je proti sprejetju družinskega zakonika, pojasnila poslanka Alenka Jeraj.

Slovenija pod Janšo na pravi poti?

Prepričana je, da je bila prva vlada pod taktirko Janeza Janše na pravi poti, da ustvari prijetnejše in pozitivnejše okolje za družine in za otroke, ki v teh družinah živijo in na katerih sloni prihodnost.

»V ničemer ne izboljšuje položaja otrok. Smo proti razvrednotenju družine, zakonske zveze in zunajzakonske skupnosti. Družinski zakonik ne priznava niti eni življenjski skupnosti posebnega pomena za zasnovanje družine,« je kot dodaten razlog proti zakoniku navedla Jerajeva. Poleg tega je prepričana, da zakonik prinaša več pravic istospolni partnerski skupnostim kot pa zunajzakonski skupnosti.

Različne skupnosti v resnici niso različne

Po njenem mnenju z zakonikom ne bi bilo nič narobe, če vlada ne bi želela izenačiti vseh oblik skupnosti in nas prepričati, da različne skupnosti v resnici niso različne. Ker zakonik, pravi Jerajeva, prinaša več slabih kot dobrih rešitev, ga v SDS ne morejo podpreti. Želi si, da bi vlada dobila novo priložnost, da bi lahko sprejela res dobro družinsko zakonodajo.

Deli s prijatelji