DOKAZ

Jenko vrača »umazani« denar

Objavljeno 04. september 2012 14.38 | Posodobljeno 04. september 2012 14.38 | Piše: Aleksandar Lukić

Naročilo za vračilo denarja je izdal dan pred našim klicem oziroma mesec dni po prejetju nakazila.

Denar se je trudil vrniti že, preden smo ga opozorili na nenavadno nakazilo.

LJUBLJANA – Janko Jenko, izvršni direktor Državljanske liste, nam je dan po obljubljenem posredoval bančni izpisek (zahtevek banki je bil dan 23. avgusta, kar je razvidno iz dokumenta), da je poskušal denar plačniku domnevnemu Kristjanu Žagarju vrniti že pred našim klicem (klicali smo ga v petek, 24. avgusta). Šlo je za pet tisoč evrov, ki so pristali na njegovem računu in bi naj bili podkupnina za usluge milijonarju Sergeju Racmanu. Jenko je to zanikal. 

Poskus diskreditacije

Spomnimo, poleg njega sta nakazili od Žagarja prejela še kolega iz Državljanske liste Jani Toroš (tudi vodja kabineta ministra za finance) in pa župan Občine Šempeter - Vrtojba Milan Turk, ki z omenjeno listo nima nič. Tudi Toroš vztraja, da ne gre za podkupnino, temveč za poskus diskreditacije.

Obvestila NPU in Klemenčičevo komisijo

»Glede na to, da je iz zadeve, ki sva jo smatrala za pomoto, nastala zgodba, v kateri se blati najino ime, sva z namenom, da se zadeva razišče, o tem obvestila NPU in protikorupcijsko komisijo ter oddala prijavo tudi na policijo. Dejstva so naslednja: nakazili sta prišli v času dopustov, poizvedbo o plačniku sva sprožila takoj in obenem nemudoma poskrbela za vračilo denarja, ki nama ne pripada. Vse ostalo pa je delo za pristojne organe, da to raziščejo,« sta zapisala v pismu članicam in članom Državljanske liste.

Stranka v bran, a le, če sta nedolžna

»Naše člane, ki bodo v javnosti deležni neupravičenih diskreditacij, bomo vedno zaščitili, hkrati pa poudarjamo, da v naših vrstah ne bomo trpeli ljudi, ki bi se okoriščali na nezakonit ali neetičen način. Na take primere se bomo dosledno in ostro odzvali. Primer obravnavajo tudi pristojni preiskovalni organi, ki jim zaupamo, zato smo prepričani, da bodo preučili vsa relevantna dejstva in dokaze. Vodstvo stranke bo tudi sledilo njihovim zaključkom in spoštovalo njihova stališča,« so še zapisali na spletni strani Državljanske liste.

Deli s prijatelji