MANDAT

Jelušičeva tudi uradno poslanka

Objavljeno 28. december 2012 10.36 | Posodobljeno 28. december 2012 10.37 | Piše: Mo. S., STA

Ljubica Jelušič je v državnem zboru nasledila Boruta Pahorja.

Ljubica Jelušič.

LJUBLJANA – Državni zbor (DZ) je na današnji izredni seji soglasno potrdil mandat novi poslanki SD Ljubici Jelušič. Ta v parlament prihaja namesto zdaj že nekdanjega poslanca SD Boruta Pahorja, ki je pred nekaj dnevi nastopil petletni mandat predsednika republike.

Državna volilna komisija je ugotovila, da je ona tista, ki bi bila na predčasnih državnozborskih volitvah decembra lani izvoljena v drugi volilni enoti na listi SD, če ne bi bil izvoljen Pahor. Tako ima pravico, da postane poslanka za preostanek mandatne dobe. Poslanci so njen mandat danes potrdili z 69 glasovi za in nobenim proti.

Že ima poslanska vprašanja

Nova poslanka, ki je v času Pahorjeve vlade vodila obrambni resor, pravi, da je v tem novem izzivu čaka marsikaj zanimivega. Z besedami »prav gotovo« pa je odgovorila na vprašanje, ali ima v mislih že kakšno poslansko vprašanje.

Konec za Pepelnikovo

Poslanci so na današnji izredni seji hkrati ugotovili, da z današnjim dnem mandat preneha tudi poslanki Državljanske liste (DL) Trudi Pepelnik, ki je 21. decembra odstopila kot poslanka. Predsednik DZ in DL Gregor Virant se ji je ob tem zahvalil za njeno delo v DZ.

Deli s prijatelji