DOLG

Jelinčiču zarubili deset tisočakov, zdaj ne more na dopust

Objavljeno 30. junij 2012 11.19 | Posodobljeno 30. junij 2012 11.19 | Piše: T. L.

Z dopustom bo bolj težko, ker je brez denarja, pravi Jelinčič, ki je maja prejel 5140 evrov bruto denarnega nadomestila kot brezposelni poslanec.

Plemeniti meni, da ga sodniki želijo zrezati.

LJUBLJANA – Zmago Jelinčič Plemeniti, nekdanji poslanec in predsednik Slovenske nacionalne stranke, je zaradi 113 knjig, ki jih je v prejšnjem mandatu kupila poslanska skupina SNS in jih ni vrnil državnemu zboru (DZ), ostal brez desetih tisočakov. Za Požareport je namreč potrdil, da mu je ljubljansko sodišče z njegovega transakcijskega računa pri Novi Ljubljanski banki (NLB) pred dnevi že zarubilo 10.000 evrov na podlagi pravnomočne izvršbe, ki jo je zoper Jelinčiča vložila generalna sekretarka DZ Mojca Prelesnik, ker knjig po koncu mandata ni vrnil. 

Presenečen nad hitrostjo sodišča

Jelinčiču ni prav, da je so denar rubili z njegovega zasebnega računa, čeprav je knjige kupila poslanska skupine njegove stranke. Priznava pa, da na računu »ni bilo dovolj denarja« za poplačilo celotne vsote, zato so mu iz ljubljanske banke sporočili, da manjko denarja dolguje banki, sodišče pa je, kot zatrjuje, dobilo svoje. Jelinčiča tudi preseneča, ker se je izvršba pri njem zgodila v dveh mesecih, saj se običajno, kot pravi, takšne in podobne izvršbe vlečejo tudi po pet let.

Na mesec prejme pet tisočakov, dopust pa si bo težko privoščil

»Ker nimam denarja, bo bolj težko z dopustom,« pravi Zmagi Jelinčič, ki se, kot je znano, poteguje za predsednika republike. Jelinčič sicer še vedno prejema denarno nadomestilo kot brezposelni poslanec. Tako je maja dobil natančno 5140 evrov bruto.

Naj spomnimo: knjige so bile nabavljene iz sredstev za poslanske skupine, sodeč po vrednosti knjig, pa so v SNS kupovali knjige za zgodovinarje ali za zbiralce. Kot smo poročali včeraj, se utegne zgoditi, da bo avgusta Jelinčič ostal tudi brez poslanskega nadomestila. 

Deli s prijatelji