STARE ZAMERE

Jelinčiča toži za 19.900 evrov

Objavljeno 08. maj 2016 11.15 | Posodobljeno 08. maj 2016 11.14 | Piše: Aleksander Brudar

Lara Mikuž terja od Zmaga Jelinčiča odškodnino zaradi duševnih bolečin.

Bo moral Zmago Jelinčič Plemeniti Lari Mikuž spet plačati? Foto: Matej Družnik/Delo

LJUBLJANA – Več kot tri leta zatem, ko je bil predsednik SNS in nekdanji poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti na ljubljanskem okrožnem sodišču zaradi žaljive obdolžitve in razžalitve nekdanje podsekretarke poslanske skupine SNS Lare Mikuž – trdil je, da je bila tajna policijska sodelavka in da je pisala poročila o članih SNS, o poslancih in delu SNS ter to pošiljala policiji – obsojen na pogojno in denarno kazen, se je na okrajnem sodišču končala pravdna obravnava, v kateri Mikuževa od Jelinčiča zahteva 19.900 evrov odškodnine. 
Ker je bila do marca 2010, ko jo je Jelinčič užalil, medijsko neznana mlada pravnica na začetku svoje kariere, je zaradi neresničnih izjav, da vohuni za poslansko skupino, utrpela duševne bolečine, zatrjuje Mikuževa.

Vse se je dogajalo v času, ko so nekdanjega Jelinčičevega poslanskega kolega Srečka Prijatelja preganjali zaradi 323.000 evrov težkega izsiljevanja očeta Mikuževe, sežanskega podjetnika Marjana Mikuža; Prijatelj je zaradi tega že prestal štiriletno zaporno kazen. 
Kot priča je Prijatelj tokrat na sodišču povedal, da je, ko so ga tistega leta aretirali, v svojem policijskem spisu videl dokument, v katerem je pisalo, da je Larin oče tajni policijski sodelavec. Videl da je tudi zapisnik pogovora z Mikuževo, v katerem je razlagala, kaj se je dogajalo v stranki SNS, o Jelinčiču ter druge zaupne stvari iz stranke, ki jih ne bi smela vedeti. 
O vsebini tega dokumenta je na tiskovni konferenci govoril Jelinčič, in sicer potem ko ga je Prijatelj po izpustitvi iz pripora pokazal Jelinčiču. Iz dokumenta naj bi bilo upravičeno razumeti, da je bila tudi Mikuževa policijska sodelavka. Jelinčič in Mikuževa bosta z odločitvijo sodišča seznanjena po pošti.

Deli s prijatelji