PRESTOP V SDS

Jelinčič: Zdaj bo morala delati, kar je pa zanjo težko

Prvak SNS je prepričan, da je poslanka odhod načrtovala že dlje časa.
Fotografija: Zmago Jelinčič se je poslovil od svoje poslanke. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič se je poslovil od svoje poslanke. FOTO: Jure Eržen, Delo

Prestop poslanke Lidije Ivanuša iz SNS v SDS je predsednik in vodja poslanke skupine SNS Zmago Jelinčič Plemeniti v izjavi za STA pospremil z besedami, da se je zadeva očitno pripravljala že dalj časa. Vodja poslancev SDS Danijel Krivec pa je zatrdil, da ji niso nič svetovali ali pritiskali nanjo, ampak se je sama obrnila na SDS.

»Zadeva se je pripravljala s strani SDS že kar dolgo časa. Vezni člen s poslanko je bil poslanec SDS Marijan Pojbič, ki mu je pač uspelo to narediti. Kaj so ji obljubili, ne vem, in me tudi ne zanima,« je dejal Jelinčič. Po njegovih besedah so bile prav obljube, ki jih je SDS dal Ivanuševi, ključne pri njeni odločitvi. »Da se je zadeva peljala že dolgo časa, se kaže v tem, da ima poslanka že danes svojo spletno stran in svoj facebook z oznako SDS,« je opozoril Jelinčič. Kot je dodal, je obenem vodja poslancev SDS Krivec predsedniku DZ Dejanu Židanu že poslal dopis, da je v njihovi poslanski skupini ena oseba več.

Jelinčič: Razočarana bo

Jelinčič meni, da bo poslanka pri SDS »razočarana, ker bo morala delati, kar pa bo zanjo težko«. V zvezi z ugibanji, da naj bi k SDS prestopil tudi poslanec SNS Jani Ivanuša, pa je dejal, da so špekulacije morebiti posledica enakega priimka. »Mislim, da poslanec Ivanuša ne razmišlja o odhodu. V poslanski skupini SNS ostajamo trije poslanci, morebiti pa bo tudi k nam kdo prišel.«

Ivanuša je medtem za Delo zatrdil, da je strah pred tem, da bi tudi sam izstopil iz SNS, povsem odveč. Ni pa zanikal poskusov vplivanja nanj, da bi šel po enaki poti, zato je ocenil, da bi moral premier Marjan Šarec udariti po mizi.

Ivanuša potezo Ivanuševe obžaluje

Kot je Ivanuša pojasnil za STA, se ne vidi nikjer drugje kot v SNS. Potezo poslanske kolegice z enakim priimkom obžaluje, a kot pravi, »je polnoletna oseba in kot taka odloča samostojno o sebi in svoji prihodnosti«. Ob tem pa ne more mimo dejstva, da zaradi svojih pogledov ni postala samostojna poslanka. 

Vodja poslancev SDS Krivec pa je prestop poslanke komentiral z besedami, da v njihovi stranki z veseljem sprejmejo kogar koli, ki v programu SDS prepozna svoje vrednote. »Očitno so bili pritiski nanjo tako močni, da je to odločitev sprejela,« je izjavil za medije.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije