EVROPSKI PARLAMENT

Jelinčič vložil listo za evropske volitve

Objavljeno 25. april 2014 15.16 | Posodobljeno 25. april 2014 15.19 | Piše: STA, Ma. F.

Dokončne sestave liste Jelinčič ni želel razkriti, dodal je, da jo bodo predstavili prihodnji teden.

LJUBLJANA – Zunajparlamentarna stranka SNS je danes na Državno volilno komisijo (DVK) vložila kandidatno listo za volitve v Evropski parlament. Nosilec liste, predsednik stranke Zmago Jelinčič je zatrdil, da se bodo v primeru vstopa v parlament zavzemali za Slovenijo. Dokončne sestave liste Jelinčič ni želel razkriti, dodal je, da jo bodo predstavili prihodnji teden.

»Slovenija mora biti spoštovana. Zavzemali se bomo za to, da Slovenija EU ne bo poslušala tako, kot jo naša vlada trenutno, se pravi, da vsako misel, ki jo izrečejo v Bruslju, že takoj implementira,« je dejal Jelinčič in dodal, da je treba Slovenijo ponovno dvigniti na tisto raven, na kateri je nekoč bila.

»Leta 1991 smo bili biser v Evropi, danes so nas spravili čisto na tla. Treba nas je dvigniti na tisto raven, ki si jo zaslužimo,« je zatrdil prvak SNS. Poudaril je še potrebo Slovenije, da pridobiva evropska sredstva, ki da jih trenutno ne.

Sestava liste znana prihodnji teden

»Za Slovenijo bomo delali in to je edina alternativa,« je dodal Jelinčič in izrazil upanje, da bo osvojil stolček evropskega poslanca in bodo volivci ugotovili, da mora v Evropski parlament priti nekdo, ki se bo boril za Slovenijo.

SNS sicer spada med bolj evroskeptične stranke, a Jelinčič to stališče označuje za evrorealizem. Poudaril je, da tako imenovani evrorealizem v Evropskem parlamentu narašča in da bo treba zagovarjati te poglede. »Ogromno stvari je treba urediti na ravni evropskih institucij. Zlasti je treba zmanjšati neskončni birokratski sistem EU, plačilni sistem je treba malo prirezati in še veliko več,« je povedal predsednik SNS.

Deli s prijatelji