PISMO STARŠEV

Je županja Karbova izkoristila šolarje?

Objavljeno 19. september 2014 21.59 | Posodobljeno 19. september 2014 22.00 | Piše: P. Pa.

Starši ljutomerskih šolarjev so prepričani, da ravnateljica šole sodeluje v predvolilni kampanji aktualne županje.

Županja Karba na naša vprašanje ni odgovorila.

LJUBLJANA – Ljutomerski starši so ogorčeni. Njihovi otroci so na prvi šolski dan iz Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer prinesli dopis, »s katerega je jasno razvidno, da gre za politično propagando«, so zapisali. Prepričani so, da je aktualna županja Olga Karba izkoristila prvi šolski dan, da si na račun otrok in staršev nabira poceni politične točke.

Starši besni in prepričani, da so otroci zlorabljeni

»Starši, ki spremljamo dogajanja, vemo, da je ljutomerska županja Olga Karba za to vsekakor potrebno rekonstrukcijo poti do šole imela zagotovljen denar že v proračunih prejšnjih let. Izvedba pa je seveda prišla na vrsto tik pred volitvami. Starši smo že nekako navajeni, da javna uslužbenka ravnateljica Darja Kosič Auer ob vsaki priložnosti in nagovorih povzdiguje ljutomersko županjo, takšna zloraba naših otrok pa je presegla vse meje dobrega okusa in je zrela za kazensko ovadbo ter prijavo pristojnemu šolskemu inšpektoratu,« so zapisali zaskrbljeni starši pod pismo, ki smo ga prejeli v uredništvo.

Ravnateljico osnovne šole Darjo Košič Auer smo povprašali, kako odgovarja na očitke staršev, da sodeluje v predvolilni kampanji aktualne županje, a nam do zdaj na naša vprašanja s šole niso odgovorili. Zakaj so se za prenovo in rekonstrukcijo poti do šole odločili ravno v predvolilnem času, pa smo vprašali na občini Ljutomer, a nam županja prav tako ni odgovorila.

Kaj točno so v prvih dneh iz šole domov prinesli šolarji, preberite v galeriji zgoraj in sami ocenite, ali gre za poceni nabiranje političnih točk. Pismo staršev pa najde spodaj.

Ste tudi vi opazili kaj nenavadnega? Pošljite nam zgodbo prek spodnjega obrazca.

 

Deli s prijatelji