ZVEZDA AFERE PIRANLEAKS

To je uradnica, ki je zamajala arbitražo: srfarka iz Bola

Objavljeno 23. julij 2015 12.07 | Posodobljeno 23. julij 2015 12.07 | Piše: S. N.

Ni neprevidna zgolj pri profesionalnih standardih, ki bi se jih morala držati, javnosti razkriva tudi svoje zasebno življenje.

LJUBLJANA, KRANJ – Škandal Piranleaks, ki ga je sprožila hrvaška stran v arbitražnem postopku, sta zakuhala slovenski arbiter Jernej Sekolec in visoka uradnica zunanjega ministrstva Simona Drenik, ki sta zaobšla vse varnostne zahteve in pravila arbitražnega postopka kršila kar prek navadne telefonske linije in tako hrvaškim obveščevalcem in politiki ponudila močne argumente, slovensko politiko pa spravila v sramoto.

Ministra Karla Erjavca in premierja Mira Cerarja smo že včeraj vprašali po objektivni odgovornosti za to mednarodno sramoto, a o odstopu ministra Erjavca ni še nobenih informacij.

Ponudi pa splet, posebej facebook, veliko informacij o Simoni Drenik. Kot je obšla zahtevane profesionalne standarde ščitenja podatkov, je v javnosti radodarna tudi s svojim zasebnim življenjem in mislimi.

Preberite, kaj je v preteklih letih, ko je bila njena profesionalna naloga reševanje slovensko-hrvaškega mejnega vprašanja, razmišljala Simona Drenik, o kateri na uradni spletni strani zunanjega ministrstva beremo: »Mag. Simona Drenik je agentka Slovenije v arbitražnem postopku ter od leta 2010 dalje vodja projektne enote za pripravo zagovora pred arbitražnim sodiščem na Ministrstvu RS za zunanje zadeve. Mag. Drenikova je diplomatka zaposlena na slovenskem zunanjem ministrstvu od leta 2000 dalje. Med slovenskim predsedovanjem Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) leta 2005 je na stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri OVSE na Dunaju vodila človekovo dimenzijo. Leta 2006 je bila krajše obdobje vodja oddelka za človekove pravice, Svet Evrope in OVSE ter svetovalka v kabinetu ministra, nato je bila v letih 2006 do 2010 vodja sektorja za mednarodno pravo. Med slovenskim predsedovanjem Svetu EU leta 2008 je vodila prioritetni dosje Lizbonska pogodba in prihodnost EU, med slovenskim predsedovanjem odboru ministrov Sveta Evrope leta 2009 pa je bila pristojna za področje reforme Evropskega sodišča za človekove pravice. Leta 2008 je bila od 110 držav pogodbenic Rimskega statuta Mednarodnega kazenskega sodišča soglasno imenovana za poročevalko skupščine držav pogodbenic za obdobje 2008 do 2011, ko je bila Slovenija tudi članica biroja skupščine. Bila je predsedujoča medresorski komisiji za človekove pravice in medresorski komisiji za privilegije in imunitete mednarodnih organizacij, članica nadzornega sveta Sklada RS za nasledstvo ter članica ali vodja številnih diplomatskih delegacij v dvostranskih pogajanjih ali na večstranskih konferencah. Je članica Društva za mednarodno pravo za Slovenijo in članica mednarodnega odbora za temeljne črte v pravu morja ILA (International Law Association). Je tudi avtorica več znanstvenih in strokovnih prispevkov s področja mednarodnega in evropskega prava.«

image
MZZ in nadure.

 

image
Za navijače bi prost dan.

 

image
V ritmih Plavega orkestra.

 

image
Analitiki pametnjačijo

 

image
Ljubiteljica Star Wars.

 

image

Kreativnost pri delu je dokazala.

 

image
Na dieti in tabletah.

 

Deli s prijatelji