SKRIVNOSTNO

Je Šoltes res pozabil, kdaj in kako je kupil stanovanje v Piranu?

Objavljeno 15. junij 2014 17.55 | Posodobljeno 15. junij 2014 17.55 | Piše: P. J.

Predsednik stranke Verjamem se v zadnjih tednih srečuje s težavami.

Novinec na sceni je Igor Šoltes ...

LJUBLJANA – Kako in kdaj je novoizvoljeni evropski poslanec in predsednik stranke Verjamem, Igor Šoltes, kupil stanovanje v Piranu, ostaja skrivnost. Kot poroča Pozareport.si, se ne more spomniti letnice nakupa stanovanja na Obali, pravi pa, da gre za manjše stanovanje oziroma garsonjero.

Nepremičnine in premoženje

Da ima Šoltes stanovanje v Piranu, se je razvedelo po tem, ko je v javnosti odjeknila zgodba o njegovem bivanju v občinskem neprofitnem stanovanju, kjer je stanoval tudi kot predsednik računskega sodišča. Leta 2009 pa je z ženo Katarino Kresal Šoltes kupil novo stanovanje in najel kredit za 155 tisoč evrov, ki ga je odplačal v petih letih. Mesečna anuiteta naj bi znašala okoli tri tisoč evrov.

Kdo s kom

Sicer je stranka Verjamem ena izmed treh novih strank v levem bloku. Roko sodelovanja jim je ponudil že novi predsedujoči stranki SD, Dejan Židan, za svojega zaveznika pa si jih želi tudi Alenka Bratušek. Še najbolj zadržan do povezovanja izmed vseh treh novih strank je Miro Cerar, ki je pred tednom ustanovil svojo stranko.

Deli s prijatelji