IZSTOPI

Je to razpad PS? Poslanci vsak na svoj konec

Objavljeno 27. april 2014 14.51 | Posodobljeno 27. april 2014 14.54 | Piše: P. J.

Včerajšnji izstopi naj bi bili le začetek, še več naj bi se jih zgodilo v prihodnjih dneh.

LJUBLJANA – Po prespani noči se, kot kaže, strasti v največji vladni stranki, ki je v noči na soboto dobila novega predsednika, niso pomirile. Včeraj so se že začeli izstopi vidnih članov iz stranke, ki naj bi se v teh dneh nadaljevali.

Dva pola

Tamari Vonti, ki je včeraj objavila, da je že poslala izstopno izjavo, poslancu Draganu Bosniću in Branetu Goluboviču naj bi sledili še mnogi drugi poslanci. Med njimi naj bi bila tudi Peter Vilfan in Jerko Čehovin. Po burni razpravi na kongresu in metanju polen pod noge Zoranu Jankoviću pa bo skoraj zagotovo stranko moral zapustiti nekdanji tedni sodelavec ljubljanskega župana Jani Möderndorfer. Med premierkine zaveznike naj bi spadali tudi Alojz Potočnik, Maja Dimitrovski, Alenka Pavlič in Aljoša Jerič, poroča Delo.

O izstopih iz stranke, ki so se zgodili že včeraj.

Na Jankovićevi strani bodo gotovo ostali Stanko Stepišnik, Tina Komel, Jožef Kavtičnik, Barbara Žgajner, Janja Klasinc in Renata Brunskole. Po vseh nestrinjanjih in vzdušju med poslanci je mogoče sklepati, da se bo poslanska skupina PS razdelila vsaj na dve.

Kaj čaka premierka?

Koalicijski partnerji medtem vztrajajo, da je te vlade konec, vendar nobena od strank iz koalicije še ni izstopila. Alenka Bratušek je napovedala, da bo svojo odločitev sporočila v torek, po srečanju s predsednikom države Borutom Pahorjem, kritiki pa ji že zdaj očitajo, da je snedla dano obljubo, saj je pred kongresom in tik pred glasovanjem večkrat dejala, da bo, če zmaga Janković, nemudoma odstopila z mesta predsednice vlade.

Deli s prijatelji