IZ ZAPORA

To je povedal od včeraj svobodni Bine Kordež

Objavljeno 30. oktober 2014 12.58 | Posodobljeno 30. oktober 2014 12.58 | Piše: A. L., K. K.

»Sodbe z odločitvijo o naši zahtevi za varstvo zakonitosti še nimam, zato razlogov, ki so povzročili mojo izpustitev, ne morem komentirati.«

Bineta Kordeža in njegove sodelavce iz Merkurja so razglasili za krive zaradi protipravnega pridobivanja premoženjske koristi. Zaradi zlorabe položaja in ponareditve poslovnih listin so ga obsodil na skupaj pet let zapora in denarno kazen v vrednosti 39.504 evrov.

KRANJ – Da je Bine Kordež včeraj iz zapora odkorakal na prostost, smo že poročaliimage. Danes smo prejeli njegovo izjavo, ki jo objavljamo v izvirni obliki.


Na podlagi odredbe Vrhovnega sodišča R Slovenije sem bil sinoči izpuščen iz zapora.

Sodbe z odločitvijo o naši zahtevi za varstvo zakonitosti še nimam, zato razlogov, ki so povzročili mojo izpustitev, ne morem komentirati.

Upam, da je Vrhovno sodišče RS ocenilo, da obstajajo resni dvomi o upravičenosti sodbe ter višine kazni, zaradi česar je tudi sprejelo sklep o prekinitvi prestajanja zaporne kazni.

Že Višje sodišče v Ljubljani je poleti pravnomočno ugotovilo, da z obravnavanimi dejanji nisem pridobil nobene premoženjske koristi, in s tem potrdilo, kar smo v času sodnih postopkov ves čas dokazovali.

Verjamem, da se s tem odpira prostor za ponovno oceno o tem, ali so bile izvedene poslovne poteze protipravna dejanja, kot so bila opredeljena v dosedanjih sodbah.

 

Deli s prijatelji