SPORNO?

Je policija Zidarju prisluškovala nezakonito?

Objavljeno 10. februar 2012 13.45 | Posodobljeno 10. februar 2012 13.37 | Piše: D. P., STA

Okrožna državna tožilka je nasprotovala zaslišanju nekdanjega vodje preiskovalne enote kriminalistične policije.

Zidar

LJUBLJANA – Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča na današnji obravnavi v zadevi Čista lopata še ni sprejel dokončne odločitve o izločitvi prisluhov telefonskih pogovorov iz dokaznega gradiva, saj je obramba vložila nove dokaze. Obramba je namreč opozorila na nepravilnosti pri izpisih telefonskih pogovorov nekdanjega prvega moža SCT Ivana Zidarja.

Zavrnitev pobude

Odvetnik Dušana Černigoja Gorazd Fišer je predlagal je, da se zasliši tudi nekdanji vodja preiskovalne enote kriminalistične policije Boris Kanduti. Ta bi lahko potrdil trditve obrambe, da je policija leta 2007 razpolagala z napravo, ki ni bila dovoljena za izvajanje prisluškovanja. Sodišče se po njegovem mnenju ne bo moglo izogniti niti imenovanju izvedenca za telekomunikacije.

Okrožna državna tožilka Bojana Podgorelc je nasprotovala zaslišanju Kandutija, z njo pa se je strinjal tudi sodni senat, ki je zavrnil predlog obrambe.

Neujemanje časov telefonskih pogovorov?

Zagovorniki osmerice obtoženih so opozorili, da se v vloženem dokaznem gradivu ne ujemajo prepisi časov telefonskih pogovorov obtoženega Zidarja, zato bo na prihodnji obravnavi, ki bo potekala v sredo, kot priča nastopil predstavnik Mobitela, da pojasni neujemanje.

Deli s prijatelji