PRODANO?

Je Petričev Kolektor kupil Rigelnikov imperij?

Objavljeno 30. marec 2015 22.56 | Posodobljeno 30. marec 2015 22.56 | Piše: P. Pa.

Razširile so se informacije o tem, da je ACH prodan.

Stojan Petrič bi šel v slabo banko.

LJUBLJANA – Neuradno je posel s prodajo terjatev do ACH sklenjen, na DUTB in na ministrstvu za finance pa molčijo. »Terjatve v višini 105,4 milijona evrov do skupine ACH so bile na slabo banko po naših informacijah prenesene z 41,5-odstotnim diskontom, zainteresirani investitorji pa so bili zanje pripravljeni plačati tudi njihovo celotno vrednost, pravijo naši viri,« poroča Delo.

DUTB v paketu prodaja terjatve do ACH, Polzele, Elana in Adrie Airways, za investitorje pa naj bi bil najzanimivejši imperij Hermana Rigelnika. Zavezujoči ponudbi naj bi neuradno oddali sklada Elements Capital Partners in Bank of America Merrill Lynch, pa tudi idrijski Kolektor in Bain Capital.

Popoldne naj bi bila na DUTB sprejeta odločitev, da se prodajo samo terjatve do ACH. Po prvih informacijah naj bi bil izbran Bank of America Merrill Lynch, nato pa je sledila nova informacija, da je bil izbran idrijski Kolektor Stojana Petriča.

Na DUTB informacij ne komentirajo, poznavalci pa dvomijo, da bi si upravni odbor tik pred kadrovsko prevetritvijo upal sprejeti tako pomembno odločitev. Jutri namreč poteče mandat trem neizvršnim direktorjem sedemčlanskega upravnega odbora DUTB. Prav ta odbor pa sprejema dokončne odločitve o prodajah.

Deli s prijatelji