KANDIDAT ZA MINISTRA

To je Maherjev naslednik

Objavljeno 29. marec 2013 12.05 | Posodobljeno 29. marec 2013 12.12 | Piše: A. L.

Predstavili so ga na spletni strani.

Samo Omerzel.

LJUBLJANA – Državljanska lista (DL) na svoji spletni strani predstavlja kandidata za ministra za infrastrukturo in prostor. To je postal 38-letni Samo Omerzel, univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike. Trenutno je direktor hrvaške Eol grupe.

Inovativen in nagrajen

»Samo Omerzel je uspešen poslovnež in podjetnik ter mednarodno priznan in nagrajen inovator. S svojimi kreativnimi idejami in ustvarjalnostjo je navduševal svoje profesorje že kot Zoisov štipendist. O samostojni poslovni poti je začel razmišljati v drugem letniku študija robotike, ko se je začel ukvarjati z razvojem industrijskih nadzornih sistemov. Kmalu zatem je postal vodja razvojnega tima, nadaljeval svojo kariero kot direktor poslovnega razvoja ter po uspešno zaključenem študiju hitro prevzel vlogo prvega moža v dveh podjetjih, usmerjenih v razvoj tehnologij,« je predstavljen na spletni strani.

V poslovnem svetu se je izkazal, tako pravijo v DL, s sposobnostjo realizacije idej in ustvarjanja delovnih mest, uspelo pa mu je tudi v mednarodnih poslovnih vodah. Z inovacijo, na katero je najponosnejši (Vendotel), nastopa v 21 državah Evrope. Med drugim je soavtor patenta za avtomatska prodajna mesta v naftni industriji in nagrajenec Eureka Venture Forum Istanbul 2012 za najboljši projekt in predstavitev v ICT-skupini.

Družino si je ustvaril v Novem mestu.


Delovne izkušnje:

2011: april: direktor, Eol grupa d.o.o., Karlovec – še vedno
2003: september: direktor, Lastinski d.o.o., Novo mesto – še vedno
2003: september: direktor, Dinova d.o.o., Karlovec
2001: september: direktor poslovnega razvoja, Ultra d.o.o., Ljubljana
2000: avgust: projektni vodja, Ultra d.o.o., Ljubljana
1998: junij: projektni vodja, IHS d.o.o., Krško
1996: junij: razvojni inženir IHS d.o.o., Krško

 

Deli s prijatelji