NEPRIMERNO

Je Janković priskrbel službo sinu Branka Masleše?

Objavljeno 21. avgust 2013 13.58 | Posodobljeno 21. avgust 2013 13.58 | Piše: P. J.

Komisijo, ki je izbrala Sama Maslešo, so sestavljali Marta Bon, Marko Kolenc, Tatjana Polajnar in Dragan Banovič.

LJUBLJANA – Sin predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše je postal vodja Hiše športa, ki sodi v okvir Javnega zavoda Šport Ljubljana. Po pisanju portala Požareport.si je Samu Masleši službo priskrbel ljubljanski župan Zoran Janković.

Imel je veliko srečo

Zaposlitev Masleše naj bi potekala podobno kot zaposlitev Helene Türk, hčere nekdanjega predsednika države Danila Türka na Ljubljanskem gradu. Masleša mlajši se je prijavil na javni razpis in »imel enako veliko 'srečo' kot takrat Helena Türk«. Oba sta bila namreč izbrana med številnimi drugimi prijavljenimi kandidati.

Türkova je bila izbrana med 228 prijavljenimi kandidati, koliko je bilo prijavljenih na razpis za vodjo Hiše športa, pa za zdaj še ni znano. Komisijo, ki je izbrala Maslešo mlajšega, so sestavljali Marta Bon, mestna svetnica na Listi Zorana Jankovića in tudi njegova kandidatka za poslanko, Marko Kolenc, ki je vodja oddelka za šport na ljubljanski mestni občini, direktorica Javnega zavoda Šport Ljubljana Tatjana Polajnar in Dragan Banovič, pomočnik Polajnarjeve.

Samo je sicer nekdanji državni prvak v judu, bivši asistent na ljubljanski fakulteti za šport, preizkusil pa se je tudi v podjetniških vodah, a se je od statusa samostojnega podjetnika kmalu poslovil.

Deli s prijatelji