GRADNJA

Je Jakič plačal vse račune za družinsko hišo?

Objavljeno 23. december 2013 10.52 | Posodobljeno 23. december 2013 10.52 | Piše: T. L.

V podjetju, ki je gradilo Jakičevo hišo, pravijo, da ne, minister pa dokumentacije ne pokaže.

Roman Jakič.

LJUBLJANA – Ni se še polegel prah okoli hišne preiskave na domu ministra za obrambo Romana Jakiča niti se niso umirile kritike na račun njegovih številnih službenih potovanj v tujino (s katerimi je v času vsesplošnega zategovanja pasu postavil rekord), že se je znašel sredi nove afere.

Eden od nekdanjih vodilnih delavcev Gradbenega podjetja Bežigrad (GPB) je namreč za Požareport povedal, da je »njegovo« podjetje gradilo Jakičevo družinsko hišo na obrobju Ljubljane (Zalog), toda Jakič vseh računov ni plačal, zato so ga tožili, vendar na sodišču žal niso bili uspešni. Podjetje je bilo kasneje pripojeno Vegradu in je že dve leti v stečaju. 

Bo pokazal ali ne?

Jakič na pisna vprašanja in poziv, ali je pripravljen pokazati dokumentacijo, ki se nanaša na gradnjo hiše, ni odgovoril, je pa v telefonskem pogovoru po večini potrdil navedeno. Jakič je tako za Požareport povedal, da je Gradbeno podjetje Bežigrad med gradnjo njegove družinske hiše (vselili so se leta 2006) delalo temelje, ostala dela pa Marles. Kot je zatrdil Jakič, so bili plačani vsi računi, razen za tista dela, ki jih GPB ni naročil. Potrdil je, da so ga tožili, toda ljubljansko sodišče je nekdanjemu poslancu LDS in takrat samostojnemu podjetniku Jakiču dalo prav.

Jakič je še dejal, da bo odvetniku Mihi Kozincu naročil, naj pokaže dokumentacijo. Kar pa se, tako Požar, ni zgodilo. Odgovora iz pisarne odvetnika Kozinca namreč niso prejeli, kljub temu da jim je Jakič zagotovil, da je govoril z odvetnikom Kozincem. Kozinc pa je dejal, da mu Jakič ni dal nobenega pisnega navodila ... 

Deli s prijatelji