ODZIVI

Je imel Žerjav premalo pomladanske drže?

Objavljeno 25. november 2012 20.05 | Posodobljeno 25. november 2012 20.03 | Piše: A. K., STA

V SDS in Desusu, koalicijskih partnericah SLS, Žerjavovo odločitev obžalujejo.

LJUBLJANA – Predsednik Desusa Karl Erjavec ocenjuje, da je Radovan Žerjav dobro vodil stranko, a da je zagotovo znotraj vsake stranke težko voditi ravnotežje. Povedal je še, da je nad odločitvijo Žerjava presenečen, saj sta dobro sodelovala. Dodal je, da verjame, da bo tako tudi v prihodnje glede na to, da želi Žerjav ostati minister za gospodarstvo. »Očitno ni zdržal vseh teh napetosti,« je dejal Erjavec.

Premalo pomladanske drže

Erjavec ocenjuje Žerjava kot neideološkega predsednika, zaradi česar je po njegovem mnenju prišlo tudi do zamer znotraj stranke, saj pravi, da je »imel mogoče premalo pomladanske drže za SLS«. Po njegovem mnenju je k Žerjavovi odločitvi poglavitno prispevala velika napetost znotraj SLS, katere višek je bila izključitev mariborskega župana Kanglerja.

V strankah redkobesedni

V NSi zadeve ne komentirajo, saj gre za dogajanje znotraj druge stranke. V Državljanski listi pa za komentar niso bili dosegljivi. Stranka SDS je na twitterju zapisala, da v stranki obžalujejo Žerjavovo odločitev, več izjav pa niso dali.

Razlogov je veliko

Žerjav je odločitev, da na marčevskem volilnem kongresu stranke ne namerava več kandidirati za predsednika, sporočil v soboto. Razlogov za odločitev je, kot je navedel v pismu članstvu SLS, veliko – od tistih znotraj stranke in tistih, ki so »posledica stanja duha, kulture in nedialoga znotraj celotne slovenske politike«, do čisto osebnih. 

Deli s prijatelji