KAZENSKI OVADBI

Jazbinšek ovadil župana Ljubljane

Objavljeno 06. februar 2012 10.17 | Posodobljeno 06. februar 2012 10.17 | Piše: A. L.

Poleg župana Čerina je ovadil še Matjaža Bregarja, Komisijo Mestnega sveta Mola za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI) in Jadranko Dakić

Tudi Jazbinška zaslišujejo.

LJUBLJANA – Miha Jazbinšek, vodja svetniškega kluba Zeleni, je na policijo, tožilstvo in komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) posredoval kazensko ovadbo zoper nekatere vodilne na Mestni občini Ljubljana (Mol). Očita jim ogrožanje pravice mestnih svetnikov do dobrega upravljanja, pravice dostopa do dokumentov, pravice sodelovanja pri upravljanju javnih zadev in nadzora državnih organov.

Jakličevo imenovanje

Seveda se vse navezuje na primer imenovanja Marka Jakliča za direktorja Lekarne Ljubljana in dogodki, ki so bili povezani s tem. Ovadba z dokazili se razteza na 37 straneh, v njej pa je Jazbinšek pod drobnogled vzel Aleša Čerina, podžupana v začasnem opravljanju funkcije župana Mola (odgovoren za delo uradnih oseb »na Mol« in posebno kabineta župana) in Matjaža Bregarja, načelnika Službe za organizacijo dela Mestnega sveta Mola – SODMS. Obema očita, da sta storila kršitve z eno ali več možnimi kvalifikacijami kaznivega dejanja (zloraba položaja, nevestno delo v službi). Dodaja še, da sta kršila tudi statut Mola.

Med ovadenimi tudi Dakićeva

Komisiji Mestnega sveta Mola za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI) v sestavi: Mojca Kucler Dolinar, podpredsednica; člani: Bruna Antauer, Marko Bokal, Jadranka Dakić, Maša Kociper, Anže Logar, Dragutin Mate, Janko Möderndorfer, Metka Tekavčič in Marjeta Vesel Valentinčič, skupaj z načelnico Oddelka za zdravje in socialno varstvo MU Mol očita, da je kršila zakon z eno ali več možnimi kvalifikacijami kaznivega dejanja (malomarnost, odgovornost za hujšo posledico, zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic, nevestno delo v službi, ponareditev ali uničenje uradne listine, knjige, spisa ali arhivskega gradiva). Tudi tukaj opozarja, da je bil kršen statut in poslovnik.

Izpostavlja še, da je članica mestnega sveta Jadranka Dakić, podžupanja, predsednica sveta LL in članica KMVVI zavajala mestni svet in javnost z neresnično interpretacijo poslovnega načrta.

Več pa preberite v ovadbi, ki jo objavljamo v celoti.

Deli s prijatelji