MENDA VSI SESTANKUJEJO

Javni sektor: kdo je v petek ob 14. uri še v službi? Klicali smo direktorje

Objavljeno 24. junij 2016 17.23 | Posodobljeno 24. junij 2016 17.22 | Piše: A. L.

Niti enega od direktorjev ali ravnateljev, ki smo jih naključno izbrali, v petek zgodaj popoldne nismo mogli dobiti na stacionarni telefon. Opozarjamo, da smo klicali zgolj direktorje javnih zavodov, torej tiste, ki živijo na vaš (davkoplačevalski) račun.

Osvežitev poiščite ob vodi.

LJUBLJANA – Že komaj čakate, da ura odbije 15, 16 ali 17, da lahko začnete vikend? Verjetno ste mnogi odgovorili pritrdilno. Nekateri pa ste iz službe verjetno že odšli. Bodisi na račun nadur ali preprosto zato, ker smete.

Mi smo poklicali (vse klice smo opravili med 13.30 in 14.10) naključno izbrane direktorje in ravnatelje javnih zavodov ter družb ter preverili, ali so na ta sončni petek zgodaj popoldne še vedno v službi.

Direktorje iz javnega sektorja smo izbrali zato, ker ti plačo dobivajo iz vašega (davkoplačevalskega) žepa. Uro klica smo izbrali zato, ker bi odhod iz službe ob 14. uri pomenil, da bi direktor ob upoštevanju klasičnega osemurnega delavnika zjutraj moral priti v službo že pred 6. uro.

Rezultat: na stacionarni telefon nam ni uspelo dobiti niti enega od direktorjev ali ravnateljev. Velika večina od njih je menda ravno v času klica imela sestanek in so zato za naš klic nedosegljivi, so nam povedali sogovorniki (po večini so bile to tajnice).

Koga vse smo poklicali:

  • Gimnazija Ledina, ravnatelj Roman Vogrinc

13.31: Telefon zvoni v prazno. Poskusimo še kasneje in dobimo gospo, ki pove, da je sicer dosegljiv, ni pa trenutno v pisarni. Dodala je še, da je na usklajevanju z delovno skupino, s kabinetoma angleščina-nemščina.

  • Dars, predsednik uprave Tomaž Vidic

13.35: »Ga pa danes ni.« Je na dopustu, smo vprašali, sogovornica pa je odvrnila pritrdilno.

  • RTV Slovenija, v. d. generalni direktor Marko Filli

13.48: Ima zasedeno, nam pojasni oseba na centrali. Znova poskusimo pet minut kasneje, pri čemer nam uspe dobiti sogovornika iz njegove pisarne. Ta pojasni, da je danes v Kopru in da ga ni bilo v Ljubljano. Svetovali so nam, da je najboljše, da mu pišemo na elektronski naslov. 

  • Osnovna šola Brežice, ravnateljica Marija Lubšina Novak

13.50: Je na sestanku. Smo pa dobili nasvet, naj znova poskusimo pozneje.

  • Javni zavod Šport Ljubljana, Tatjana Polajnar, direktorica

13.52: Sogovornica pove, da je ravnokar šla na sestanek na Kodeljevo in da ne ve, ali se bo še vrnila: »Pokličite v ponedeljek.«

  • Ljubljanski grad, Mateja Avbelj Valentan, direktorica

13.56: Sogovornica je povedala, da direktorice trenutno ni in da ne ve, ali se danes še vrne. Nas je pa prosila, da poskusimo čez kakšno uro.

  • UKC Ljubljana, Andraž Kopač, generalni direktor

13.58: Javila se je ženska, potem ko smo se predstavili, pa je zvezo prekinilo. Poskusili smo ponovno (še dvakrat), pa je zvonilo le v prazno.

  • UKC Maribor, Gregor Pivec, direktor

Klicali smo na telefonsko centralo (02 321 1000), čakali osem minut, a zveze nismo dobili.

  • ZD Novo mesto, direktorica Alenka Simonič

14.09: Telefon zvoni, nihče se ne javi. Poskusimo vnovič in javi se nam gospa, ki nam je povedala tole: »Mislim, da ima sestanek. Vas poskusim vezati. Lahko pa vas prevežem do strokovne direktorice.« Vztrajali smo, naj nas raje poskusi prevezati do glavne direktorice. Ugodila nam je, a telefon je po večkratnem zvonjenju spet vrnilo do predhodne sogovornice. Ta je nato vzela naše podatke.

 

imageBralce opozarjamo, da ne želimo namigovati, da zgoraj omenjeni 'nesrečno' izbrani direktorji (ki so zdaj verjetno jezni na nas) niso opravljali svojega dela. Le čudno se nam zdi, da ob sončnih in poletnih petkih popoldne po javnih zavodih poteka tako veliko 'nujnih sestankov' in da niti enega od poklicanih nismo mogli dobiti osebno na telefon. Ali gre za naključje, presodite sami.

Deli s prijatelji