(NE)VARNOST

Jašar poziva nad Janšo, policija ga opazuje in se pripravlja

Objavljeno 10. december 2013 09.50 | Posodobljeno 10. december 2013 10.31 | Piše: P. J.

Mariborski vstajnik poziva someščane, naj ne dovolijo Janši, da se »prosto prošeta po Mariboru«.

MARIBOR – »Policija je z napovedanim dogodkom seznanjena in bo ukrenila vse potrebno, da bo zagotovila varnost ljudi v našem mestu,« je tiskovni predstavnik mariborske policije Miran Šadl komentiral facebook status mariborskega vstajnika Sanjina Jašarja. V nedeljo smo namreč poročali, da pred jutrišnjim obiskom šefa opozicije Janeza Janše v Mariboru Jašar na facebooku že brusi kopja.

Jankoviću jajca

Mariborski vstajnik Jašar je v nedeljo pozval someščane, naj Janšo, ki prihaja v štajersko prestolnico na predstavitev knjige o osamosvojitvi, pričakajo vsaj tako, kot so ljubljanskega župana Zorana Jankovića, in napovedal, da policisti tokrat ne bodo počivali. Jankovića so v Mariboru pričakali z jajci in s transparenti, na katerih je pisalo »Zoki, spoki« in »Zoki v zapor«. »A bomo res dovolili, da se prosto prošeta po Mariboru?« je zapisal. Eden izmed komentatorjev pa je celo dodal, da pričakujejo scenarij JFK, in če ima kdo ostrostrelko, naj jo uporabi.

image

Medtem ko nekateri Jašarja podpirajo pri njegovih revolucionarnih napovedih, ga mnogi mirijo in pozivajo, da nasilje pač ni rešitev. Jašar pa je včeraj na facebooku zapisal: »Od mržnje proti meni bodo še raka fasali. Potem pa bodo hodili k meni po hašiševo olje, da se ozdravijo.«

image

Deli s prijatelji