NEVARNO

Janševim grozi, da jih bo ustrelil

Objavljeno 20. avgust 2013 23.33 | Posodobljeno 20. avgust 2013 23.40 | Piše: P. J.

Policija grožnje že preiskuje, zaradi interesa preiskave pa je s podatki skopa.

Janez Janša.

LJUBLJANA – »Sem sin borca in borke NOB. Moji mami si tako kot vsem borcem odvzel borčevski dodatek. Crkni čim prej, baraba domobranska, sicer bom ustrelil tebe, tvojo kurbo od Urške Bačovnik, tvojega defektnega pamža in Lovra Šturma, 'ta krulevga',« je zapisano v grozilnem pismu, ki sta ga prejela predsednik opozicijske stranke SDS Janez Janša in njegova družina, poroča Planet Siol.net.

Ni bilo prvič

Grožnje že preiskuje policija, kjer so poudarili, da »v zvezi s primerom opravljajo svoje naloge skladno s stroko in z zakonodajnimi pooblastili«. Več podatkov na policiji zaradi interesa preiskave niso razkrili. Da so grožnje prijavili policiji, so potrdili tudi na sedežu stranke, predsednik stranke pa za dodatna pojasnila ni bil dosegljiv.

Sicer pa to ni prvič, da so grozili nekdanjemu predsedniku vlade in njegovi družini. Januarja lani je iz Celja prejel pismo, v katerem je pisalo, da bo avtor Janšo ustrelil, svaril pa ga je tudi, naj bolj pazi na ženo. Grozil mu je tudi, naj bo previden, ko bo sam na službeni poti. Avgusta lani je prejel grožnjo prek portala e-uprava, aprila lani pa se je na spletu pojavil video.

Groženj je bil deležen tudi ljubljanski župan, ki je prejšnji teden na naslov občine prejel pismo, v katerem je bil bel prah.
 

Deli s prijatelji