PRITOŽBA

Janševa sodba že na pošti

Objavljeno 24. april 2014 11.17 | Posodobljeno 24. april 2014 11.17 | Piše: P. J.

Kmalu bo znano, ali je višje sodišče pritrdilo sodišču na prvi stopnji.

Janša je podoben odgovor dobil že leta 1985 od Vojaškega sodišča v Ljubljani in takratnega tožilca Živka Mazića.

LJUBLJANA – Trojica pritožbenega senata v zadevi Patria v zasedbi Milan Štrukelj, Mateja Lužovec in Silvana Vrebac Arifin naj bi bila končala svoje delo. Kot poroča portal Politikis, je že včeraj njihova odločitev romala na okrajno sodišče v Ljubljani, kjer bodo odločbo višjega sodišča poslali strankam v postopku in njihovim pravnim zastopnikom.

Odločitev naj bi bila znana do konca tega tedna ali najpozneje v začetku drugega tedna. Instrukcijski rok, ki ga sodišču odreja zakon, je potekel pred nekaj dnevi. Janez Janša in druge stranke v postopku pa morajo sodbo prevzeti najpozneje v 15 dneh.

Skok na dopust

Da bo odločanje o pritožbi trajalo dlje od 30 dni, je predsednik sodnega senata povedal že med pritožbeno sejo. Kot poroča Žurnal24, pa je sodnik po tej seji odpotoval na dopust v tujino. Dopust naj bi načrtoval še pred prejemom Janševe pritožbe v obravnavo. Na sodišču zagotavljajo, da njegova odsotnost ni vplivala na potek postopka in da to ni podaljšalo odločanja, saj se je sodba v tem času nemoteno pripravljala.
 

Deli s prijatelji