IZ GRČIJE

Janšev sin v smrtni nevarnosti, a v bolnišnico ni šel?

Objavljeno 01. junij 2012 11.05 | Posodobljeno 01. junij 2012 11.09 | Piše: S. N.

Podjetju, ki je opravilo nujni letalski prevoz za premierja, naj bi grozilo štiri tisoč evrov kazni.

LJUBLJANA – Prah okoli premierjevega poleta z zasebnim letalom z dopusta na Kosu se še vedno ni polegel. Janez Janša je takrat prek spletne strani vlade sporočil, da je bil polet nujen zaradi sinovega zdravstvenega stanja – bil naj bi namreč v smrtni nevarnosti. A naši viri zatrjujejo, da po pristanku v Ljubljani na pediatrično kliniko v slovensko prestolnico sina Urške in Janeza naj ne bi pripeljali. Naš novinar je zato na premierjev kabinet za komuniciranje in tajništvo stranke SDS naslovil vprašanja, kam so otroka odpeljali na zdravljenje. Odgovorov nismo prejeli niti po osmih dneh.

Bolezen

Marsikdo si verjetno na to vprašanje odgovori: »Pa saj je Urška Bačovnik Janša zdravnica. Zakaj bi ga potem peljala k zdravniku, če ga lahko zdravi sama?« Naši viri pa odgovarjajo, da se je po zdravniško pomoč mamica Urška zaradi zdravja svojega sina odpravila na ljubljansko pediatrično kliniko že pred nekaj meseci. Zakaj se torej, ko je otrok v življenjski nevarnosti, ne bi nanje obrnila spet? Iz tega je sicer mogoče sklepati tudi, da je bilo zdravstveno stanje premierjevega in Urškinega sina že takrat resno.

Kazen za Zračne linije, kaj pa za Janšo?

Zgodba z letom za 9500 evrov pa počasi dobiva epilog. Kot poroča Mladina, naj bi Zračne linije Bojana Žlebnika že obiskali letalski inšpektorji. Grozi mu menda 4000 evrov kazni, saj je za Janšo opravil komercialni polet, letalo, s katerim je premier letel, pa nima tako imenovane operativne licence oziroma certifikata za komercialno letenje.

Deli s prijatelji