TWITTER

Janšev Predalič žrtev politične čistke?

Objavljeno 03. julij 2013 10.00 | Posodobljeno 03. julij 2013 10.03 | Piše: D. P.

»Ob 14.30 je prišla gospa Drnovšek z dvema sodelavcema in mi izročila sklep o razrešitvi,« je povedal Predalič.

Božo Predalič s premierjem Janezom Janšo.

LJUBLJANA – »Kadar so izpolnjeni in preseženi strokovni in zakonski kriteriji, lahko pomeni razrešitev v enem dnevu le politično ali celo osebno lustracijo,« je Božo Predalič komentiral svojo hitro razrešitev z mesta načelnika UE Grosuplje.

Neprimerne čistke

»Ne prva ne druga Janševa vlada ni nobenega načelnika upravne enote razrešila predčasno. Sedanja pa izvaja čistke "politično neprimernih" celo na ravni upravnih enot,« je še dodal vidno presenečeni Predalič.

Na novo delovno mesto je bil imenovan ob slovesu Janševe vlade, Predalič pa je bil eden od osmih novih načelnikov upravnih enot. Za šefa UE Grosuplje je bil izbran med tremi kandidati, za katere je natečajna komisija uradniškega sveta ocenila, da so primerni za mesto, ki naj bi ga zasedli.

Drnovškova s sklepom

Spomnimo: Predalič je delo začel v ponedeljek, 1. julija. Okrog 9. ure isti dan so klicali z notranjega ministrstva in se napovedali za 14. uro. »Ob 14.30 je prišla gospa Drnovšek z dvema sodelavcema in mi izročila sklep o razrešitvi,« je povedal Predalič, ki se bo s položaja poslovil 15. julija, ponujeno pa mu je bilo mesto podsekretarja na ministrstvu.
 

Deli s prijatelji