MILIJONI

Janšev brat Rajko odgovarja na obtožbe

Objavljeno 24. julij 2013 17.28 | Posodobljeno 24. julij 2013 17.28 | Piše: A. L.

Atacama še ni prodana: pogodba je podpisana, ni pa še bila realizirana.

Janšo opozarjajo, naj pazi na svojo Urško.

LJUBLJANA – Rajko Janša, brat nekdanjega premierja Janeza Janše, bo zaradi neresnic in laži v članku proti Mladiniimage uporabil vsa pravna sredstva, je napovedal v pismu, ki ga je objavil Reporter.

Korektna cena

Zapisal je, da je podjetje Promart prodal pod tržnimi pogoji in da je bila cena izraz uspešnega poslovanja družbe v letih pred prodajo: »Dejstvo je, da sem prodal uspešno podjetje za korektno ceno.« Dodaja, da je podjetje leta 2007 imelo okoli dva milijona evrov prometa, naslednje leto 1,2 milijona, da so imeli tudi v lasti poslovne prostore. Da naj bi bilo podjetje vredno le nekaj evrov, tako Janša, je nesmiselno. Priznava pa, da je prišla gospodarska kriza, z njo pa se je zmanjšal trg promocijskega materiala.

Nepremičnine vredne med 600 in 700 tisočaki

Drugo podjetje, Atacamo, je odprl, saj pogodba o prodaji ni vključevala konkurenčne klavzule. Promart je po njegovih pripovedih izrazil zanimanje za nakup – pogodbo so že sklenili –, ni pa še realizirana. »Torej so navajanja Mladine v tej zvezi popolna neresnica, preverili niso niti statusa pogodbe niti vrednosti Atacame – samo njeni poslovni prostori so vredni med 600.000 in 700.000 evri,« je zapisal in napovedal, da sta »to spet samo dve novi laži, zaradi katerih bom za zaščito svojega dobrega imena uporabil vsa pravna sredstva«.

Pomagala sta si

Vprašuje, ali ne sme poslovati, ker se piše Janša. Ob tem pa poudarja, da posluje za svoj račun, ne za Urškin niti za Janezov. »Če mi je on kdaj pomagal in jaz njemu, sva to naredila po zakonu in v skladu z dobrimi družinskimi odnosi, s čimer ne bi smelo biti nič narobe. Razen če Janše ne smemo niti delati, niti poslovati, niti imeti bratov in živeti enakopravno kot ostali državljani.«

Deli s prijatelji