PREPRIČAN JE

Janša že napovedal ponovno zmago SDS

Objavljeno 25. julij 2015 21.02 | Posodobljeno 25. julij 2015 21.57 | Piše: STA, M. U.

Kritičen je do medijev, ki da selektivno poročajo o dogajanju tako v tujini kot doma.

BOVEC – Člani SDS so se danes v Bovcu zbrali na tradicionalnem letnem taboru stranke in športnih igrah. Vzporedno poteka srečanje občinskih in mestnih odborov SDS. Udeležence je nagovoril predsednik SDS Janez Janša, ki je napovedal ponovno zmago stranke. 

»SDS je v lanskem letu, v letu, ko so ji namenili uničenje ali vsaj marginalizacijo, stala in obstala. Danes smo močnejši, kot smo bili kadar koli prej. Tistim, ki so nas lani pokopavali oziroma odmetavali na smetišče zgodovine, sporočamo, da smo še vedno tukaj in tukaj bomo zmagovali,« je v nagovoru udeležencev tabora poudaril Janša.

Po prepričanju prvaka SDS Slovenija potrebuje alternative

»SDS je sposobna ponuditi to alternativo, preizkušeno alternativo. Tisto, kar je delovalo, kar deluje. To, kar je delalo dobro pri nas in kar dela dobro drugod po svetu, kjer so na oblasti stranke podobne usmeritve, kot je naša,« je poudaril predsednik največje opozicijske stranke.


Kritičen je bil do medijev, ki da selektivno poročajo o dogajanju tako v tujini kot doma

»Treba se je zavedati, da volivci, ki niso obveščeni o dejanskem stanju, ne morejo razumno voliti. Resnična, pravočasna in objektivna informacija je temeljni pogoj za to, da demokracija v neki državi deluje. Če ljudje poznajo zgolj eno plat zgodbe ali pa sploh nobene, se zelo težko pametno odločajo in jih ni mogoče kriviti,« je opozoril.

Po njegovem prepričanju Slovenija potrebuje izbiro. »Tudi ko bo šlo za to, ali gledamo to ali ono televizijo, ali poslušamo ta ali oni radio, ali beremo ta ali oni časopis. Izbire praktično ni. Nekaj različne embalaže, a vsebina je povsod ista,« je dejal in pojasnil, da so prav zato napori stranke usmerjeni v vzpostavitev konkurenčnosti tudi na medijskem področju.

Deli s prijatelji